El bloc d'en Jordi Martí

President de la Federació de Barcelona de Convergència

2 de setembre de 2009
Sense categoria
0 comentaris

BARCELONA S’ENFONSA

Fa mesos que entitats, plataformes, veïns, sindicats i l’oposició al govern bipartit de l’Ajuntament de Barcelona denúncien la pèrdua de qualitat de vida dels barcelonins, la manca de lideratge de l’alcalde Hereu i la mediocritat del seu govern bipartit. I fa mesos que ell i els seus portaveus neguen l’evidència amb mitges tintes i informació esbiaixada. Finalment, la veritat ha aflorat, de la mà dels mitjans de comunicació: Barcelona s’enfonsa a les clavegueres de la prostitució violenta, la inseguretat, l’incivisme, el tràfic de drogues, la brutícia i la relaxació dels valors cívics i comunitaris.

No és catrastofisme ni cap exageració. No és cap concessió al populisme ni cap invenció d’una oposició desesperada. Era difícil arribar a un consens tal: des de CiU a la resta de l’oposició municipal a l’Ajuntament de Barcelona; des del diari El País (Prisa) a La Vanguàrdia (Godó); des de TV3 (Tripartit) fins a l’AVUI i a RAC 1 i Catalunya Ràdio, i….

El govern de la ciutat ha perdut el nord, la dignitat i la credibilitat. Han aflorat imatges i denúncies que mai s’havien vist a Barcelona en 30 anys de democràcia. La ciutat s’endinsa en una dinàmica d’autodestrucció, sense que el govern municipal i el seu alcalde facin rés per evitar-ho. Imatges de prostitució a peu dret a la Boqueria, consum massiu de drogues a la via pública, venda ambulant a tot arreu, drogaadicció als parcs infantils, brutícia i graffitis arreu, gent mig despullada pel carrer…Barcelona s’ha convertit en l’abocador d’Europa i el govern municipal, aquest mateix matí continuava negant la major i aplaudint-se sense ni tan sols posar-se vermells. Evidentment aquest estat de coses no poden continuar així. Cal donar un tomb a la situació, amb fermesa i amb realisme. Amb autoritat però sense autoritarisme.

El canvi a l’Ajuntament de Barcelona cada dia és més a prop i l’ha d’encarnar Xavier Trias i la Federació de Convergència i Unió. I en base a algunes bases per a l’actuació política que ha de regenerar el govern municipal:

1- Assumint el lideratge polític i moral de la ciutat. (on és Jordi Hereu?)
2- Posar èmfasi en el compliment de la llei i de les ordenances.
3- Posar-se al costat de la gent que compleix amb les normes i paga els seus impostos.
4- Incrementar el nombre d’efectius de la Guàrdia Urbana i potenciar el guàrdia urbà de barri.
5- Exigir a les altres administracions (els governs amics de la Generalitat i de l’estat) que facin la seva feina, facin les inversions aprovades i compleixin els seus compromisos.
6- Desplegar la Carta Municipal de Barcelona.
7- Canviar les prioritats inversores: menys publicitat i autobombo i més inversió social i suport a les pimes i els autònoms.
8- Simplificar la burocràcia municipal, suprimir centenars de càrrecs de confiança política i aprofundir en la descentralització municipal.
9- Deixar de dedicar-se al que és més fàcil (multes d’parcament, grua, etc) i dedicar-se al més difícil (fer front al món de la delinqüència organitzada, gestionar els recursos destinats a donar resposta a les necessitats socials, etc).
10- Fer funcionar la ciutat i garantir els serveis públic essencials.

Aquestes són propostes, entre d’altres, que Xavier Trias tirarà endavant com a alcalde de Barcelona. Aixequem catifes i obrim les finestres de l’Ajuntament. L’aire ja és irrespirable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!