Antoni Soy

Eunomia

7 d'octubre de 2009
0 comentaris

Per pensar-hi….

No estic d’acord amb tot el que si diu, ni amb algunes coses que sense dir-se se’n podrien deduïr, pero l’article de Carles Capdevila a l’Avui del passat dissabte 3 d’octubre de 2009 és dels que fan reflexionar, especialment en un dia com avui, 7 d’octubre de 2009.

Les set semblances

Carles Capdevila / Periodista

Carod i Laporta són únics, però les seves trajectòries tenen paral·lelismes que diuen bastant d’ells, i molt de nosaltres.

U. Tots dos van obtenir resultats espectaculars i inesperats, fruit del seu carisma, basat en una ambició indissimulada i la idea de no callar. Mans netes, aixecarem catifes.

Dos. Tots dos han estat víctimes de campanyes de difamació exagerades, i els seus errors han estat magnificats de forma mesquina. I alhora han comès relliscades greus, que desesperen i fan passar vergonya als seus defensors.

Tres. Tots dos han reaccionat als atacs amb contundència, i un cop s’han sentit acorralats, ferits o traïts, han posat al mateix sac les crítiques fundades i les infundades. Blindar-se per sobreviure a atacs ferotges els ha restat capacitat d’autocrítica.

Quatre. Tots dos han vist, perplexos, com la mateixa gent que els havia votat perquè no s’arronsaven, un cop al poder els criticava precisament per mostrar-se inflexibles. O sigui, “et voto perquè vas fort però sisplau no vagis tan fort, que ja saps com som, els catalans”.

Cinc. Tots dos han acabat tenint com a principals rivals/enemics membres de la seva primera llista. Rosell i Soriano són a Laporta el que Carretero i Puigcercós són a Carod.

Sis. Cap dels dos repetirà com a candidat el 2010, però les seves paraules o silencis tindran més pes que alguns dels que sortiran a la foto.

Set. Tots dos ens deixen amb el dubte de si el seu principal problema han estat els errors greus que han comès o el pànic que han generat els seus encerts. El dubte de si el nostre país està preparat per defensar líders que trepitgen ulls de poll, o només som capaços d’idealitzar-los. El dubte de si trobarem algú amb les seves virtuts sense els seus defectes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!