Antoni Soy

Eunomia

10 d'abril de 2009
0 comentaris

La dreta espanyola a Catalunya

El professor Joan B. Culla ens demostra, una vegada més, que és el millor especialista actual sobre la dreta espanyola a Catalunya, i molt especialment el PP de Catalunya i els seus antecedents, a l’època contemporània, en el seu llibre “La dreta espanyola a Catalunya 1975-2008”.

Entre l’estudi històric immediat, la crònica política i l’assaig polític, el professor ens fa una magistral descripció de l’evolució de la dreta espanyola a Catalunya en els darrers temps, així com una magnífica anàlisi interpretativa dels perquès de les seves limitacions i dificultats per a crèixer. Magníficament documentat, el llibre s’endinsa encertadament en l’anàlisi i l’interpretació de les actuacions dels partits i dels seus principals líders.

Per a futures edicions d’aquest espléndid treball voldria fer notar que mentre a la pàgina 420 es parla de “el regidor del PP -i antic edil franquista- de Berga, Manuel Belda”, a la pàgina 441 es parla de “igual com el de Ripoll (Manuel Belda, que havia dimitit per amenaces un temps abans)”. A no ser que hi hagués un altre Manuel Belda a Berga, crec que en els dos casos es fa referència al que va ser regidor franquista i després del PP a Ripoll. Per cert, no té mèrit perquè soc fill de Ripoll i la meva família encara hi viu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!