Antoni Soy

Eunomia

1 de setembre de 2006
0 comentaris

L’estat espanyol ens pren el pèl.

Catalunya és una nació sense Estat. De moment. Però, a més, l’Estat del que depén, ara com ara, la major part del nostre territori, és a dir l’Estat espanyol, ens pren el pèl. I la gran majoria de les nostres classes dirigents -econòmiques, polítiques i socials- se’l deixen prendre.

L’espoli fiscal, és a dir, el dèficit fiscal està situat en un 9/10% del PIB anual. El dèficit històric en infraestructures és brutal i amb el “nou” Estatut no arribarem, en el millor dels casos, ni a recuperar el que hi ha hagut en els 14 darrers anys. Però, a més, com ens explica avui el diari Avui això passa un any darrera l’altre: l’Estat s’oblida de Catalunya en la seva política inversora. A partir del seguiment que en fà la Cambra de Contratistes de Catalunya resulta que en l’últim any l’Estat només ha licitat a Catalunya obres públiques per un total de 729,5 milions de €, un 16,3% menys que l’any passat, en el que ja hi havia hagut una disminució del 3,8%.

Com diu Rafael Romero, el president de la Cambra de Contratistes de Catalunya, “les licitacions que s’adjudiquen aquest any formen part del gran gruix de les inversions que es realitzaran l’any que ve; amb unes licitacions a la baixa, les inversions només poden disminuir”. I conclou Romero, “El ministeri de Foment i empreses públiques com AENA (aeroports) i ADIF (ferrocarrils) tenen en l’oblit Catalunya”. Almenys el Sr. Romero ho denuncia, des de ja fa temps i, per tant, sembla que no en vol ser còmplice passiu.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!