Pols d'estels

El bloc d'Enric Marco

Publicat el 13 de maig de 2014

José Alberto Rubiño i els primers instants de l’Univers

L’investigador José Alberto Rubiño parla de la importància de la missió Planck dedicada a l’estudi de la radiació còsmica de fons. Com diu, ha estat un desafiu i un èxit tecnològic, és ben cert, però des del punt de vista científic ha aconseguit mesurar amb precisió exquisida els components energètics de l’Univers. Amb la qual cosa Planck ens confirma que la matèria ordinària, de la que estem fets tots nosaltres, les estrelles, les galàxies, representa només el 5% del contingut total de l’Univers mentre que de l’altre 95%  no en tenim realment ni idea del que és. D’això i del futur de noves missions per eixamplar el coneixement del Cosmos parlàrem ja fa uns mesos. Un entrevistat ben didàctic amb unes declaracions que no es poden deixar passar.

Aquesta ha estat la meua segona entrevista televisiva. L’estiu passat, dins de les activitats de divulgació de les jornades de la Bienal de Física, celebrada al Campus de Burjassot de la Universitat de València vaig fer unes entrevistes a personalitats destacades de la física nuclear, astrofísica i energies renovables amb l’ajuda inestimable del personal de la televisió de la Universitat (MediaUni) i la d’alguns companys. Ara ja muntat el material i accessible a la web de la televisió, poc a poc us aniré posant les meues primeres incursions en el món de l’entrevista.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Ràdio i televisió per Enric Marco | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent