ambFilosofia

Joan Juhé. Lectures i Reflexions

Publicat el 14 de juny de 2017

El vot del NO

Per evitar la independència hi ha dues opcions:
1. Aconseguir que hi hagi una baixa participació.
2. Que guanyi el NO.
Ara bé, donat el compromís del govern amb el resultat del referèndum, si les enquestes (sense trampa) que vagin sortint apunten a una participació superior al 50% (força probable), l’acció que apareixerà com a més racional per a moltes persones que no volen la independència serà anar a votar NO.
Això farà que es consolidi la tendència a una major participació i que cada vegada quedi més clar que l’única acció raonable per evitar la independència és anar a votar NO.
Per tant, l’estratègia dels contraries a la independència seria engegar immediatament una campanya total de por i descrèdit que avorti la participació. Si això fracassa, passar ràpidament a mobilitzar el NO.
Com que sembla que l’unionisme ha optat per una resposta “mesurada” i els comuns no poden cridar obertament a la no-participació, no seran a temps de frenar la participació (que és la clau de tot plegat). Si no hi ha una intervenció repressiva de l’estat, pronostico, per tant, una participació al voltant del 60% i uns resultats molt ajustats entre el Sí i el NO. Tanmateix aquesta anàlisi, desgraciadament, fa molt més probable una acció de força de l’estat espanyol.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Joan Juhé i Mas | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent