La Terra vista des de Mart

Feia quasi una hora i mitja que s’havia post el Sol a Mart. I al cel del capvespre lluïa l’estel vespertí marcià. Però no era el planeta Venus el que brillava al cel.

Una mirada atenta i potser amb prismàtics, mostrava que el punt brillant anava acompanyat d’un punt molt més dèbil. Aleshores l’hipotètic astronauta astrònom s’adonà que estava mirant la seua llar, el planeta Terra acompanyat de la Lluna.

Això és el que acaba de fer el nostre astronauta preferit a Mart, el robot Curiosity que ens ha enviat fotos del capvespre marcià. El punt més brillant del cel és el planeta Terra, i la nostra Lluna es troba just a sota. Les dues estrelles del vespre marcià.

Els investigadors del Jet Propulsion Laboratory han utilitzat l’ull esquerra de la càmera situada a l’extrem del màstil del robot Curiosity per capturar aquesta escena uns 80 minuts després de la posta del Sol en el 529é dia marcià de la missió sobre Mart (31 de gener 2014). La imatge ha estat processada per eliminar els efectes dels raigs còsmics sobre les imatges.

Actualment la distància entre la Terra i Mart és uns 160 milions de quilòmetres. Per això veure el nostre món des de tan lluny i veure’l tan petit ens ha de recordar de la nostra insignificança a l’univers.

Image: Foto de la Terra i la Lluna des de Mart. NASA/JPL-Caltech/MSSS/TAMU.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *