Pols d'estels

El bloc d'Enric Marco

Ecos del Cosmos: El cometa ISON

Quart programa de la segona temporada d’Ecos del Cosmos a Ràdio Universitat. Les últimes hores del “Gran Cometa del Segle” el cometa C/2012 S1 ISON són comentades en aquest programa, així com les notícies d’actualitat astronòmica.

Podcast: Ecos del Cosmos, 29 de novembre 2013

Sumari: Expliquem la diferència entre cometa i asteroide, i veiem els diferents tipus de cometes que hi ha. Estudiem si el cometa Ison sobreviurà al seu pas pel sol. Definim el concepte ´pulsar´ i recomanem el llibre Jugar a ser déus de Salvador Macip i Chris Willmott. I a més, les nostres seccions habituals El cel a simple vista, Actualitat astronòmica i el nostre astroconcurs.

Imatge pressa per Adam Block el 8 d’octubre de 2013 quan l’ISON passava prop de Mart, amb una càmera SBIG STX16803 CCD i el telescopi Schulman Telescope de 32 polzades de l’observatori de l’Sky Center del Mount Lemmon de la Universitat d’Arizona.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Ràdio i televisió per Enric Marco | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent