Ecos del Cosmos: Ones gravitacionals

Tercer programa de la segona temporada d’Ecos del Cosmos a Ràdio Universitat. Les ones gravitacionals són la darrera de les prediccions de la teoria de la Relativitat d’Einstein que encara queda per confirmar. Arran d’una consulta d’un oient sobre el que són aquestes misterioses ones, hem aprofundit amb una llarga entrevista amb un expert en el tema.

Podcast: Ecos del Cosmos, 15 de novembre 2013

Sumari: Per parlar de les ones gravitacionals entrevistem l’investigador José A. Font, expert en el tema. Fem un repàs a l’actualitat astronòmica, centrant-nos en el rebrot de l’activitat solar, el passeig espacial de la torxa olímpica i la nova cara de la Lluna. Actualitzem la informació sobre el cometa ISON que ja comença a ser visible. Finalment llencem a les ones hertzianes una astropregunta amb regust estel·lar. Un regal per a qui la conteste bé.

Imatge: Animació en dues dimensions de les ones gravitacionals generades per dues estrelles de neutrons que orbiten entre si. Viquipèdia, Wikimedia Commons.

2 pensaments a “Ecos del Cosmos: Ones gravitacionals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.