El Campanaret

Un bloc de Gerard Gort

27 de novembre de 2007
Sense categoria
0 comentaris

Coses

L’altre dia al metro -si no ho recordo malament era la línia vermella- van engegar la megafonia interna per alertar (únicament en castellà) que s’havien detectat carteristes al primer vagó de manera que s’aconselleva als passatgers que tinguessin especial cura de les seves pertinences. Ho comento bàsicament perquè, tot i que sóc usuari diari del metro, és el primer cop que veig activar aquest sistema d’alerta. M’imagino els viatgers del primer vagó intentant identificar els pispes d’entre la concurrència…

Aquest migdia he passat per la plaça de Sant Jaume i mentre un grup d’operaris estaven enfilats a una grua fent no sé què a la façana del Palau de la Generalitat uns altres treballadors ultimaven el muntatge del pessebre de Nadal, que, pel poc que he vist, sembla que presenta forces diferències respecte anys anteriors.

Després d’ingerir un suc de taronja i un entrepà a la granja del carrer Banys Nous i passar a llegir la premsa a glops de tallat per La Central del Raval m’he arribat fins al Palau de la Virreina. El delegat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, hi ha presentat el reglament de funcionament intern del Consell de Cultura de Barcelona acompanyat de representants del sector. La notícia és que el Consell, a més d’un plenari de 50 persones, de caràcter assessor i punt de trobada i de debat entre l’administració local i el sector, tindrà també un comitè executiu format per 7 persones independents i de reconeguda vàlua (dos requisits que fan com a gràcia de sentir). Decidiran sobre les subvencions a la creació que dóna l’Ajuntament, determinaran els membres dels jurats dels Premis Ciutat de Barcelona i elaboraran informes preceptius, per encàrrec o actuant d’ofici, sobre polítiques culturals i que serviran per elegir, per exemple, els responsables dels equipaments culturals municipals. El tema donaria per una anàlisi de fons que ara no tinc ni temps ni massa ganes de fer, simplement subratllar que, casualitat o no, la presentació coincideix en el temps amb la tramitació al Parlament, en fase de ponència, de la Llei del Consell de la Cultura i les Arts, just en uns moments en què hi ha divergències importants entre la Plataforma que agrupa les entitats del sector i els grups parlamentaris del tripartit. De fet, durant la presentació del reglament, s’ha insistit en què els components del comitè executiu del Consell de Cultura de Barcelona, a diferència del que es proposa ara per al consell nacional, seran retribuïts per la seva feina però no s’hi dedicaran en exclusiva i podran compaginar aquesta tasca amb les seves activitats professionals o artístiques.

Per altra banda a les set de la tarda assistiré a la presentació de les primeres dades d’audiència i consums culturals del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura, un instrument de cabdal transcendència. Potser alguns encara no són prou conscients de la seva importància. Es tracta d’un dels estudis més minuciosos que es fan al món sobre consum de mitjans de comunicació i productes culturals i que té com a subjecte d’estudi el conjunt dels Països Catalans. Les dades que se n’extreguin permetran a les empreses disposar d’informació molt precisa que els resultarà de gran utilitat per orientar el seu futur i, sobretot, per ajustar la seves polítiques comercials a la nova realitat i així guanyar en competitivitat.

Enmig de tot això circulant per Barcelona no es detecta gran presència de cartells de la manifestació de dissabte, només se’n veuen alguns de bastant discrets, però sí que es nota que la gent en parla. Intueixo que aquest cop el poble respondrà a la convocatòria. Ser-hi és un deure cívic.

Canvis a www.parlament.cat
04.03.2007 | 1.15
A Sense categoria
Dietari del procés cap a l’estat propi. Setmana 17
13.01.2013 | 11.22
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.