Des de la Plana

Josep Usó

14 de juny de 2018
2 comentaris

L’evidència.

Es diu que sant Tomàs no creia en la resurrecció de Jesús. I que no ho va fer fins que aquell li va permetre posar la mà dins de les seues ferides. Encara hi ha qui s’entesta en afirmar que tot l’Estat Espanyol és un únic país. Una única nació, solen dir ells. “Espanya és una gran nació”, solen afirmar molt sovint. I ho fan convençuts. Però hi ha una manera molt senzilla de demostrar el contrari.

Amb tot l’assumpte dels refugiats africans a bord de l’Aquarius s’ha vist molt clar. De seguida, València s’ha oferit com a port d’acollida. I Palma, i Barcelona, i Alacant. I nombroses institucions de tot el país, ajuntaments, diputacions, associacions, particulars, etc. s’han oferit a ajudar en el què faça falta. A acollir, a ajudar, a ajudar a entendre els qui parlen altres llengües,… Ja fa anys es va intentar, però l’aleshores govern central ho va impedir. Ara, no ha gosat.

Al mateix temps, ja apareixen veus clamant en contra dels immigrants, acusant-los de ser “immigrants econòmics”. Això ho diu gent d’un país on la major part del talent jove se n’ha hagut d’anar fora perquè ací no es podien guanyar la vida.

Doncs això. I ho podreu anar observant els propers dies. Nosaltres som acollidors, mentre que ells són excloents. Jo pense que és perquè tenen por de tot. Es veuen a ells mateixos tan febles, tan poc preparats, que només tenen por d’haver de competir amb qualsevol per qualsevol cosa.

Però no cal que s’amoïnen. Nosaltres els acollirem. I ens enriquirem amb les aportacions que ens facen els nouvinguts. Al capdavall, tots hem arribat on som en un moment o altre.

Per si de cas, ja han volgut demostrar que tenen la paella pel mànec i han anunciat que expulsaran als que voldran. Temps al temps, per a veure si manen tant com es pensen.

  1. Sense voler posar en evidéncia el seu escrit, evidentment l’incrèdul va ser Tomàs (Joan 20:24-31).
    I ara, l’acudit (molt dolent): ” ‘Aqui no’ era Pau, sinó Tomàs de Aquino”.
    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!