Carles Bassaganya i Serra

"Si llampega a marina, procura pa i farina"

20 d'abril de 2010
2 comentaris

Temes de país, Esquerra parla al Ripollès. Dissabte a Ribes, el dret a decidir de Catalunya i Escòcia amb Marta Rovira

Aquest dissabte vam presentar el cicle Temes de país, Esquerra parla. Consta de quatre ponències o xerrades amb persones d’alt nivell. Amb aquest cicle ERC Ripollès vol fer pedagogia o explicar temes que a la població i al propi entorn del partit poden ser interessants i que preocupen. A més, és una manera de formar a la militància amb temes d’interès general. L’activitat del cicle es fa de forma descentralitzada a diferents municipis de la comarca i ha estat elaborada per l’executiva comarcal del Ripollès. Totes les quatres sessions tindran la mateixa estructura, una presentació d’entre 3 i 5 cinc minuts amb la biografia o biografies dels ponents, i una explicació d’entre 30 i 40 minuts amb un torn obert de paraula o col·loqui al final.  La primera d’elles és amb Marta Rovira i anirà sobre el dret a decidir a Europa  abans de les consultes sobre la independència d’aquest diumenge.////seguiu////

L’inici del cicle es farà a Ribes aquest dissabte 24 d’abril, a les 19 hores al Casal municipal de cultura. (carrer Eres, 6). El títol és el  El dret a decidir de les nacions a Europa, el referèndum d’Escòcia.  Sobretot serà per fer un anàlisi del dret a decidir de Catalunya, emmarcant-ho també amb una lògica europea on és actualitat i vigent a moltes nacions sense estat a Europa. Sobretot, també serà per conèixer com està evolucionant aquest mateix dret a Escòcia on el primer primistre d’Escòcia, l’independentista Alex Salmond del SNP ha plantejat el projecte de llei de referèndum sobre el futur d’Escòcia.. Conèixer la realitat de com es planteja aquest referèndum és un bon exercici de política comparada i emmarca el dret a decidir que planteja Esquerra Republicana de Catalunya. La ponència serà feta per la Marta Rovira, secretaria nacional de política Europa, internacional d’Esquerra.  A més, des de fa un mes ha estat reelegida Secretaria general de l’Aliança Lliure Europea (ALE).  

 

Les següents xerrades seran el dissabte 15 maig, a Vallfogona, amb Bernat Pallissa, President del Consell comarcal de la Ribera d’Ebre i alcalde de Rasquera que anirà sobre El magatzem nuclear a les terres de l’Ebre. La tercera sobre La immigració a Catalunya, reptes pel país el dissabte 29 de maig, a Ripoll, amb Joan Tardà, diputat al Congreso espanyol i Clàudia Fernández, presidenta de la sectorial d’immigració d’Esquerra. I la darrera el dissabte 5 de juny, a Campdevànol, amb Jordi Ausàs, Conseller de Governació i administracions públiques, sobre les Les vegueries a Catalunya, la nova divisió territorial de Catalunya. Totes les xerrades es faran a les 19 hores de la tarda.

 

 

  1. Bon dia. Hi ha un error en el programa que està al bloc, és de l’anya passat. Un i altre són molt interessant, llàstima que visqui lluny del Ripollés.

    Berta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!