Pols d'estels

El bloc d'Enric Marco

Molta gent se’n va a l’estranger perquè ací la ciència no es valora

Anna Sirerol, estudiant de batxillerat i guanyadora del Concurs de Divulgació Científica “Llegir sense Fronteres” de la Universitat de València.És de Tavernes de la Valldigna, té 17 anys i li espera un gran futur en la medecina. Almenys així ho demostra el primer premi aconseguit en el concurs a nivell autonòmic organitzat per la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València, en la que col·labora Levante-EMV.

En què consisteix el concurs de divulgació científica?
Edicions Bromera, una de les patrocinadores del concurs, va traure uns llibres de divulgació científica. En el concurs havíem d’escollir un d’aquests títols i preparar un resum d’aquest exposant també el nostre punt de vista. Jo vaig escollir  “La fi de la diabetis? Cèl·lules mare, l’esperança de la biomedicina“.

Per què la diabetis?
Sentia molt curiositat. En la meua família hi ha uns quants membres que la pateixen com la meua avia, ma mare i fa poc li la van detectar al meu germà de 20 anys.

I quina va ser aquest punt de vista que li ha valgut el premi?
Per a mi va ser una obra molt interessant ja que, si bé no exposa com es pot curar la diabetis, perquè realment encara no es pot, sí que explica els motius pels que encara no s’ha trobat una cura i els problemes que es troben els científics amb les cèl·lules mare en la investigació contra la diabetis.

Pensa aprofundir més?
Clar que sí. És un tema en el que queda molt per investigar. Jo vull estudiar medicina i quina millor especialitat que aquesta, per a encaminar el meu futur professional.

Creu que la gent de la seua edat està interessada per la ciència?
Crec que la falta de mitjans per a accedir al coneixement de la ciència és el que fa que els joves perden interés en la matèria.

Com se’ls podria motivar?
Fent-la més pròxima, organitzant activitats més pràctiques i atractives i no limitant-se a la teoria en les aules.

Aleshores, en les aules no vos preparen suficientment?
Sí, sí! Les especialitzacions de batxillerat si que estan ben orientades per a seguir després la formació en les carreres.

I si és així, per què hi ha tant d’atur entre els joves?
Perquè en aquest país no es valora la recerca. Molta gent jove que acaba la seua carrera de ciències se’n va a l’estranger.

Article de Toni Álvarez Casanova, Levante-EMV La Safor. Dissabte, 14 de gener 2012.

Els articles de les seccions comarcals del diari no estan, moltes vegades, en la xarxa. Per això us l’he traduït i posat al meu bloc, i sense l’enllaç corresponent, donant que no existeix l’original a la xarxa. Us deixe, això si, l’article en paper escanetjat. Enric Marco.

Foto: Anna Sirerol, per Toni Álvarez, de Levante.

 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Ciència | s'ha etiquetat en per Enric Marco | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent