ENTRE DESITJOS I DESIDERÀTUMS

Bloc de Tomàs-Maria Porta i Calsina

27 de novembre de 2017
0 comentaris

L’ADA COLAU DIU QUE VOL QUE SURTIN DE LA PRESÓ PER A QUE DONIN LA CARA.

 

Hi ha gent que considera que a Catalunya, en els darrers 40 anys només hi ha hagut tres polítics amb una veritable capacitat de lideratge popular. Pujol, Maragall i Colau. No ho sé. Potser sí que la batllesa és una líder amb tots els ets i uts però jo la veig encara molt distant de Maragall i ja no diguem de Pujol, que considero el polític català més important dels darrers 300 anys juntament amb Prat de la Riba.

Contràriament a Pujol o a Maragall, a qui la política del dia a dia, de l’obra de govern preocupava molt, pel que diuen a l’alcaldesa governar l’avorreix moltíssim. Ella s’ho haguès passat molt millor fent oposició en un paper més o menys similar al que fa la CUP. Però vet aquí que un regidor de més i el tema del refèrndum d’autodeterminació ha fet que els pactes post-electorals entre CiU, ERC i altres partits esdevinguessin impossibles i Ada Colau per a sorpresa de tots i la seva pròpia s’ha trobat fent d’alcaldesa. Una alcaldesa que, per una altra banda, no representa la manera de pensar de la majoria de barcelonins: perquè si tu sumes els barcelonins independentistes i els barcelonins espanyolistes i els barcelonis de dreta i els barcelonis d’esquerra és evident que els Comuns, si bé són equidistants als espanyolistes i als independentistes, des d’un punt de vista social són més a l’esquerra del que ho són la majoria dels barcelonins.

En aquest sentit la batllesa ho està fent bé. Des de que és a l’Ajuntament ha deixat de ser revolucionària. Si hi havia gent que tenia por al que pogués fer un Ajuntament dels Comuns i Podem, pot estar ben tranquil: no han fet res. Res de res. I encara menys res de revolucionari. Han deixat les coses com estan i han deixat que el dia a dia de l’Ajuntament el portin els funcionaris, que l’alcaldesa pensa que ja saben el que han de fer. I allò que no saben, ja els hi expliquen els socialistes que fa anys i panys que es belluguen per la Casa Gran.

En aquest marc d’alcaldesa a la que avorreix fer d’alcaldesa, de dona que està fent una política conservadora a l’Ajuntament – no fer cap política, com és obvi, és fer una política conservadora – i de persona que ha nascut pel bla, bla, bla de l’oposició permanent a tot; les declaracions que ha fet demanant la llibertat dels presos polítics per a que donin la cara per a que responguin de les seves irresponsabilitats em sembla molt normal. No estaria malament que ella donés la cara per tot el que va prometre i no està fent, però és que ella mai no s’haguès pensat que ser alcaldesa era tant i tant avorrit. I clar…

´Tot i això és paradoxal el que fa l’alcaldesa i potser s’ha de dir. Que una senyora que es presenta amb un programa revolucionari i acaba fent una política conservadora i immobilista demani explicacions a una gent que per haver complert el seu programa revolucionari són a l’exili o a la presó sembla d’un enorme cinisme. Sembla tant cínica que a mi em recorda l’Arrimadas o en García Albiol que també titllen el govern de la Generalitat d’irresponsable. Ella és responsable perquè no ha canviat res del que va prometre canviar, vet aquí.

A les eleccions al Parlament de Catalunya els Comuns-Podem juguen a la puta i la Ramoneta i desvirtuen el resultat de les eleccions. Ningú no sap com pensa aquesta colla. Depèn de com estan a favor d’un referèndum per a la independència, depèn de com presumeixen d’haver votat no a que la gent voti. Potser sí que Pablo Iglesias és el líder espanyol més proper a la causa catalana, però a Catalunya els seus no se sap com pensen. Només cal veure el camí erràtic d’en Nuet que no acabo de saber si és el bo o el dolent de la pel·lícula. Perquè els de Madrid el veuen com bo, però ell s’obstina a dir que és dels dolents. I el deixen amb llibertat sense mesures. L’unic.

Per això, i perquè penso que ja que hem de fer unes eleccions el dia del meu sant estaria bé que servissin per aclarir-nos, crec que seria bo que ningú votés els Comuns – Podem. No per res, simplement perquè distorsionen el resultat de les eleccions perquè no se sap on són. I perquè no se sap que faran amb els vots que rebin. Ni menys encara si algun dia arriben a governar: potser es tornen tant responsables com la batllesa Colau.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!