R d'acció

Joc de paraules de la paraula redacció que fa referència a la tasca d'escriure i comprende tant en grup com individualment. Bloc del Seminari IV Grup 20 d'Introducció al Periodisme de la FCB de la URL.

10 de maig de 2013
0 comentaris

“Ara és el millor moment per fer bon periodisme”

· Vicent Partal considera el mòbil l’eina clau pels futurs periodistes.

Vicent Partal i Montesinos, director de Vilaweb, es va mostrar positiu davant la situació que viu actualment el món del periodisme i va afirmar que “encara que sembli estrany, precisament pel moment que vivim, és el millor pel bon periodisme”.
El periodista valencià, en motiu de la visita d’alumnes de la Facultat de Comunicació Blanquerna a la redacció de Vilaweb, va explicar el funcionament d’aquest diari digital i va respondre les qüestions que inquietaven l’alumnat.

Pel que fa al protagonisme d’Internet, Partal va afirmar que “l’Internet que hem vist fins ara és una broma comparat amb el que ens espera. Ara prima la mobilitat, a la xarxa s’hi accedeix des del mòbil i aquesta és l’eina amb la qual treballaran els futurs periodistes”.
D’altre banda, pel que fa als anys de vida del paper, el director de Vilaweb instà que “el paper ja està mort com l’havíem entès fins ara” i “en un futur els mitjans hauran de comunicar les notícies per Internet i el mòbil i deixar el paper per a l’opinió”.

L’ús de les xarxes socials, en especial de Twitter, Partal es va mostrar clar i contundent en contra del que s’anomena “periodisme ciutadà”. “En termes democràtics és fabulós que tothom pugui expressar-se, però això no és periodisme” aclarà el periodista.

Vicent Partal i Montesinos, nascut a València, a l’edat de 52 anys, segueix al capdavant d’un dels primers projectes telemàtics en llengua catalana, el diari electrònic Vilaweb. Un portal que va sorgir de la idea d’abandonar els mitjats tradicionals i intentar fer alguna cosa diferent. Actualment, Vilaweb és el principal diari en català tant en nombre de lectors com en reconeixement públic. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!