Cucarella

Toni Cucarella en roba de batalla

27 d'agost de 2009
Sense categoria
7 comentaris

PP-CCOO-UGT junts contra el català i els drets dels catalanoparlants

El passat 6 d’agost, Francesc Esteve, de l’Institut de Política Lingüística d’ACPV, denunciava l’acord subscrit entre el sindicalisme groc valencià (CSI-CSIF i CEMSATSE) i el PP, amb el suport de CCOO i UGT, contra el requisit lingüístic en l’esborrany de la llei d’ordenació i gestió de la funció pública valenciana. O siga, dos sindicats grocs més altres dos que han emmalaltit d’aliacrà corporatiu i ultranacionalista espanyol. Només la Intersindical Valenciana s’hi ha oposat. L’article podeu llegir-lo picant el títol: Contra el valencià i la paraula donada.

Francesc Esteve va publicar també a El Temps un altre article al·lusiu: Front PP-CCOO-UGT contra el requisit del valencià (he amprat l’enllaç del blog Barra general Indefinida).

El dia 14 d’agost, li replicava, en el mateix periòdic, Ferran Garcia, Secretari Comunicació i Política Lingüística de CC OO-PV: Oblit, equivocació o mentida. La rèplica, però, no desmentia les afirmacions de Francesc Esteve i tot plegat quedava en excuses de mal pagador.

Avui, Francesc Esteve retruca a Ferran Garcia: CCOO falta al valencia i al paraula.

No és nova l’oposició d’aquests dos sindicats espanyolistes al reconeixement dels drets lingüístics dels catalanoparlants. Vegeu un parell d’exemples:

S’atia el conflicte lingüístic a les Illes

CCOO i UGT, en contra del català, al País Valencià i a les Illes Balears i Pitiüses

UGT protesta contra el requisit del coneixement del valencià als Ferrocarrils valencians

En aquest document d’UGT-Ensenyament de Castella-La Manxa, en el programa electoral sindical, en la pàgina 4 es demana l’Eliminación del requisito lingüístico previo en todas las Comunidades Autónomas.

 

  1. Gràcies per difondre aquestes notícies. Açò ens ajudarà a conèixer millor qui és qui en aquest país.
    De la Transició ença, molts partits, sindicats, etc. han evolucionat. Ja no són el que éren (o deien que éren). La gent encara creu que el PSPV no és plenament PSOE i que els sindicats estan per damunt dels nacionalismes…
    UGT i CCOO han prés part pel bàndol de Savater i cia. Allà ells, ara cal que els valencians se n’assabenten i que opinen si els pareix bé o no.

    Més clar, aigua. Espere que molts afiliats se’n passen a Intersindical Valenciana.

  2. Gràcies als que han dividit convertint el País Valencià entre espanyols castellans o principatins catalans, és a dir un país de renegats.

    És a dir, el pessic de llevat necessari per convertir principatins catalans, per a convertir en pà a una màjoria aplastant d’espanyolistes castellans al País Valencià.

  3. I no s’ha d’oblidar que a la manifestació contra el català a Palma (unes tres-centes persones), les pancartes més nombroses eren les d’USO que hi va participar “oficialment”.

  4. després de llegir açò m’he quedat glaçat!!!!

    Espere que els amants de la llengua que encara hi estiguen afiliats deixen de d’estar-ho aviat.
    (Encara) ens queda la intersindical, que pel que sé lluita i defensa la llengua a pler.

  5. És cert que CCOO és una confederació de sindicats d’espanya i per tant espanyol. Que a ningú li vinga de nou.

    És cert que CCOO del País Valencià haguera pogut fer més en la qüestió del requisit lingüístic i per tant li correspon una estirada d’orelles o per qui ho prefereixca una patada als ous, o a la figa.

    No obstant, recomane un poc més de cura per no caure en la simplicitat del raonament immediat. CCOO PV porta molt temps fent alguna cosa pels obrers i obreres del País Valencià. Possiblement l’esmenat Ferran Garcia, durant molts anys ha fet per al nostra llengua prou més que algun altre sindicat que tan sols porta una senyera. La defensa dels interessos de classe quan es te davant una administració feixista com la del PP esdevé molt més complexa del que sembla.
    Per tant res que dir a l’entrada del Toni, però alerta amb tanta simplicitats en els comentaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!