Fòrum Narcís Monturiol

Grup d'opinió

1 de novembre de 2014
0 comentaris

Què farem el 9N?

El 9 de novembre, dia de nostra senyora de l’Almudena, patrona de Madrid ( ja és curiós!), els catalans hem de fer una revolta democràtica i pacífica desprès d’haver emprat totes les maneres possibles per a expressar què pensem del nostre futur com a país i quina relació volem tenir amb l’estat espanyol.

Abans d’això varem aprovar un nou estatut de Catalunya que pretenia millorar l’autogovern i que, malgrat les promeses del president del govern central de torn (PSOE) d’assumir-ho, va patir primer unes retallades al Congrés dels diputats i posteriorment, mitjançant un recurs del PP, va ser sotmès a noves retallades via l’ínclit Tribunal Constitucional.

Aquestes ofenses ens van esperonar a reclamar encara més nivell d’autogovern, intentant un pacte fiscal que al menys millorés la situació econòmica, obtenint com a resposta un cop de porta als nassos.

De nou aquest poblet de la “Hispània exterior” es va rebotar però el seu cap, exercint el seu característic “seny”, es va reprimir, va anar a parlar amb educació amb l’emperador de torn per demanar que es pogués preguntar al poblet què hi pensen i per això els hi demanàvem permís per a fer-ho d’acord amb les seves lleis .

Permís denegat! Hòstia! I ara què fem? Doncs, ens farem una llei pel nostre poblet de manera que puguem consultar si volem menjar senglar o lluç o si volem seguir sent un poblet petit però eixerit.
Vàrem fer i aprovar aquesta llei i vàrem cridar al poblet per a dir la seva el 9 N però, ves per on, tampoc els hi va agradar i els senyors de l’imperi varen impugnar la llei i la crida mitjançant el seu Tribunal constitucional.
Collons! La cosa puja de to i es posa complicada. Llavors, pensem, doncs no us cridarem, sinó que farem una festeta, us direm on però vindreu voluntàriament i ens direu com ho veieu.
Tampoc! Inicialment es reien dels del poblet per la festeta que havien pensat però després els ha agafat caguera i han intuït que en la festeta podrien sortir mol malt parats l’emperador i els seus. Nova impugnació!
I ara que? Doncs el FNM és un grup de reflexió i opinió, que, fins ara al menys, no ha estat impugnat. Seguirem reflexionant i opinant i el 9N ho farem, vulguin els de l’emperador o no, anant als llocs on estava previst que ens trobem, fins que ens deixin opinar o ens facin fora.

FNM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!