Pols d'estels

El bloc d'Enric Marco

Un telescopi per a tothom

L’any passat vaig comprar un petit telescopi al magatzem Lidl.  És tractava d’un telescopi refractor de 70 mm d’obertura, motoritzat amb seguiment i cerca automàtica d’objectes una vegada configurat correctament. Com ja vaig explicar en el post que vaig fer llavors, la relació qualitat-preu va ser òptima.

Des de fa un any l’he usat repetidament i no m’ha deixat penjat mai. Amb ell he vist cúmuls estel·lars, globulars i galàxies que no havia vist mai directament. Evidentment amb una grandària molt petita i anant a llocs ben foscos.

Des de llocs amb contaminació lluminosa els planetes i la Lluna són els únics objectes observables.

Doncs un any més, Lidl torna a fer l’oferta del telescopi. El dilluns 15 de desembre, en cadascun dels seus magatzems, podrem disposar d’una oferta limitada (3 exemplars!) de la petita meravella. Amigues com la Victòria i la Xesca de Mallorca hi estaven interessades l’any passat.  Animeu-vos. Ah! I em sembla que obren a les 9:15 hores. Aneu-hi ben aviat! S’acaben…

Persones que vulguen veure els astres com apareixen a les imatges de la NASA o a les del telescopi espacial Hubble utilitzant aquest telescopi s’han d’abstenir. Per a elles és millor internet….



  1. Quin detall de recordar-te’n. Dilluns hi seré la primera. Me fa moltes ganes. En tinc un, però és molt antic, amb peus de fusta i crec que les lentes s’han desajustat de tant dur-lo d’una banda a l’altra.

  2. El Penjoll. Premis Blocs Comarques Centrals 2008. Ja hi podeu votar…

     

    Hui parlarem de El Penjoll, art de paraula, una revista autoeditada de Xàtiva i que ha convocat els premis Blocs Comarques Centrals del País Valencià, uns guardons amb els quals es vol premiar al món blogaire de les nostres terres.

    Una iniciativa molt interessant i que en aquesta edició, a més de nosaltres, tenim com a representació comarcal a més de Els Blogs de La Safor, a Riuraus a La Safor, de un servidor; Independistes de La Safor; Fundació Casal Jaume I; Almoines Poble ; a la nostra companya Lucrecia de Borja i Bairén ; Pel Paisatge de Roger Cremades; Marta Insa. A tots ells, molta sort i a vore si ens cau alguna cosa!!!

     

    <a href=”http://elpenjoll.blogspot.com/2008/12/comencen-les-votacions-als-premis-blocs.html”>Ja podeu votar a la web de El Penjoll</a>, tot vot serà recompensat!! Fem força per que La Safor arribe ben alt!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Telescopis i observacions per Enric Marco | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent