Per camins i carreteres

bloc d' Antoni Rigol Ginebreda

27 d'octubre de 2007
0 comentaris

La fàbrica de xocolata de Vallirana

Ja fa un mes i mig que es va cremar la fàbrica de xocolata CANTALOU de Vallirana, i les màquines van fent via netejant el solar, i hi havia un dipòsit que avui encara treia fum. Sembla que la fàbrica no serà reconstruïda, i desapareixerà l’empresa mes gran i emblemàtica del poble, primer, XOCOLATES OLLÉ, després ELGORRIAGA, i finalment, desapareix com a CANTLOU. Els 135 treballadors que tenia es quedaran sense feina, si no es volen traslladar a treballar a la fàbrica que l’empresa te a Perpinyà.

Per l’empresa, un negoci rodó, cobraran l’assegurança, vendran el solar a preu d’or i fins i tot trauran rendiment de l’enderroc, ja que quan encara queda mitja fàbrica per enderrocar, els camions ja s’han emportat mes de mil tones de ferro.

Els treballadors, ho tenen mes magre ja que havent-los donat la possibilitat de incorporar-se en una altre factoria, (a 210 km.), per tots els que no ho acceptin, la indemnització serà molt mes baixa del que els correspondria si no hi hagués oferta. Espero que l’ajuntament hi faci alguna cosa, recordo que fa uns deu anys, una empresa de Sant Vicenç dels Horts que es deia SICOSA dedicada a la fabricació d’adobs, va se venuda i traslladada a un poble prop de Girona. L’oferta, va ser semblant a la de Vallirana, dels vint-i-cinc o trenta treballadors, només ho van acceptar tres, però les pressions de l’ajuntament, amb l’amenaça de no re-qualificar el terreny, van fer que l’empresa re-capacites i pagues als treballadors el que els tocava. Espero que l’ajuntament de Vallirana, obri de la mateixa manera.

Tot plegat, agreujarà encara mes el transit de la N-340, ja que encara mes gent haurà de treballar fora del poble, i uns quants cotxes mes, s’incorporaran a les cues de cada matí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!