Apòstata desficiosa

Ni d'ací, ni d'allà, ni d'una mica més avall

“El independentismo sale del armario”

He viscut tot això d’Arenys des de la distància, perquè justament em va pillar estant a l’altra banda del món. Pels mitjans de comunicació he pogut anar fent-me una lleugera idea de la trascendència, o això creia jo.

Aquests dies, preguntant la gent del meu voltant, m’he trobat entre els qui estan entusiasmats -tant, que em costa una miqueta creure-me’ls-, els qui creuen que no significa res i fins i tot els qui ni se n’havien assabentat.

Però ahir, tot fullejant el suplement ‘Domingo’ de El País (que és el que té els millors mots encreuats blancs en castellà, una de les raons més poderoses per les que el compre cada diumenge), em vaig trobar, sense esperar-ho, amb un article de Josep Ramoneda que m’ha posat les coses al seu lloc. Porta per títol “El independentismo sale del armario”, i podeu trobar-lo ací.

L’anàlisi que fa és força semblant a la que he sentit entre els més entusiastes: s’ha encetat un camí sense possibilitat de tornada enrere, Laporta tindrà un paper molt destacat i cap partit ja no podrà defugir la qüestió en les properes eleccions.

Que des d’un diari com aquest es diguen coses com aquestes, amb totes les seues lletres, em va deixar bocabadada primer, i amb un somriure entre content i maliciós després. Ara m’he convençut: Eppur si mouve!!!



  1. L’article no està malament, però hi ha una opinió, al final, que el desqualifica.
    És allà on diu que són majoria els catalans que volen continuar amb Espanya. Això és confondre els seus desitjos amb la realitat. Com ho sap, Ramoneda, que són majoria? Té una bola de vidre, a sa casa, que li fa preveure el futur d’un hipotètic referèndum? Les majories o minories només les formulen les urnes. La resta són collonades, que en diria Joan Fuster.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per desficiosa | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent