BLOC DE CIRC

PER MARCEL BARRERA

21 de novembre de 2016
0 comentaris

Primera gran sorpresa: El Circo Americano s’instal·larà a Montjuïc

La primera gran sorpresa que ens depara la temporada nadal-circense de la ciutat de Barcelona és la ubicació que ocuparà el Gran Circo Americano de la família Faggioni. La carpa s’instal·larà a la plaça de l’Univers, al costat de les fonts màgiques, a la muntanya de Montjuïc, entre el divendres 16 de desembre i el diumenge 8 de gener, segons ha fet públic la companyia a través del seu Facebook. La plaça de l’Univers no és un lloc gaire habitual per a instal·lar-hi circs; només el Circ Cric i una carpa del Festival Grec s’han instal·lat per aquella zona els últims anys. Encara és menys habitual veure-hi una carpa per Nadal, ja que per aquestes dates se celebra el Saló de la Infància.

Un seguit de desgràcies familiars, entre elles la mort de Roberto Faggioni als 79 anys i un accident de cotxe a Itàlia, han fet que aquest circ hagi passat per moments molt delicats

El Circo Americano, actualment una empresa catalana amb seu a Vilasacra (Girona), pertany a la família italiana Faggioni, que va entrar amb el seu circ –aleshores Circo Italiano– a l’Estat espanyol l’any 1982.  Fa bastants anys recordo haver anat a Montjuïc a veure’ls, quan la zona que es coneixia com a Sot del Migdia era un gran espai i s’hi feien concerts. Actualment, les seves gires són per Catalunya i aquest serà el tercer Nadal consecutiu a Barcelona. Els dos anys anteriors, l’espectacle no ha ofert moltes novetats i ha estat concebut per atraure públic infantil. Un seguit de desgràcies familiars, entre elles la mort de Roberto Faggioni als 79 anys i un accident de cotxe a Itàlia, han fet que aquest circ hagi passat per moments delicats. Esperem que la nova ubicació a Barcelona, amb una bona proposta artística, faci renéixer aquesta companyia de circ que ha passat per moments molt difícils.

Foto: El Circo Americano instal·lat fa un any al Fòrum de Barcelona. Per Jesús M. Atienza.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.