BLOC DE CIRC

PER MARCEL BARRERA

6 de setembre de 2018
0 comentaris

Mor el cavall Bonito, protagonista dels espectacles de Baró d’Evel Cirk

El cavall Bonito, un dels protagonistes dels espectacles de Baró d’Evel Cirk, va morir dilluns passat 4 de setembre, segons ha publicat a la seva pàgina de Facebook la companyia de Blaï Mateu i Camille Decourtye. La companyia ha expressat el seu “dolor” per aquesta pèrdua i ha definit a Bonito com un “cavall valent que ha il·luminat la pista, els nostres cors i milers d’espectadors”. En el mateix text, Baró d’Evel Cirk ha expressat la seva “gratitud per haver pogut viure al seu costat. Bonito ha protagonitzat Le sort du Dedans i més recentment Besties, dos espectacles que han impactat en l’escena cultural i han estat pioners en la cerca de formes de comunicació i cooperació artística entre persones i animals.

En una recent entrevista que li vaig fer a Camille Decourtye i publicada a la revista Zirkòlika, l’artista va parlar de Bonito i del seu primer contacte amb el cavall a Extremadura: “Es notava que era un cavall molt intel·ligent. Jo era una mica inconscient i vaig pujar sobre Bonito a veure què passava… Feia trots com un boig aixecant els genolls i no sabia galopar. Venia de les fires, on li donaven canya. He passat molts anys treballant amb ell a poc a poc. I ara Bonito cada dia fa coses diferents. És important reduir tot el que pot provocar un clima de por o angoixa. Es tracta d’aconseguir crear una partitura dins de l’espectacle i que l’animal no s’avorreixi, ja que aquest sentiment és molt dur per a tots els éssers vius. És el repte de cada dia. Nosaltres tenim als animals en llibertat. També evitem tenir l’animal estressat, i per la seva salut i pel bon funcionament de la funció treballem en un lloc íntim.”

He tingut la fortuna de veure els dos espectacles. Sempre recordaré quan Blaï Mateu, a Le sort du dedans, intenta convèncer Bonito que marxi de la pista i li diu repetidament You can’t sleep here, la mateixa expressió que un policia de Nova York va fer utilitzar per demanar al músic de Baró d’Evel Thibaud Soulas que no dormís en un banc de Nova York i se n’anés. Molts comentaris a la xarxa coincideixen en lamentar la mort del cavall que va fer de la pista de circ un espai de llibertat. Descansa en pau Bonito.

 

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.