BLOC DE CIRC

PER MARCEL BARRERA

8 de juliol de 2014
General
0 comentaris

L’associació de circ APCC denuncia l’incompliment del II Pla Integral

L’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) ha denunciat avui el “baix grau de compliment del II Pla de Circ” que va ser presentat pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el 28 d’octubre 2012, i la “disminució constant de l’aportació del govern, molt més gran que la disminució de la Generalitat”. Segons l’APCC (veure document adjunt), en només quatre anys el govern de la Generalitat ha disminuït la seva aportació al circ en un 67%, passant dels 4,3 milions del 2010 als 1,4 de 2013. Segons l’associació, aquesta retallada és tan important que “posa en perill la subsistència del sector”. 

El Pla Integral, negociat llargament entre la Generalitat i l’APCC durant 18 mesos, proposa 164 mesures per impulsar el circ a Catalunya fins al 2015. Aquestes mesures, que compten amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Ramon Llull i CoNCA, van ser consensuades per 56 persones a partir de 10 objectius estratègics. Per evidenciar el malestar, l’APCC ha elaborat un manifest amb el títol El circ reivindica suport i Estabilitat

L’associació pretén que abans de les actuacions de circ es llegeixi el manifest. El text assenyala que els objectius del Pla Integral “no s’han complert” i demana “contundentment una programació estable a les grans ciutats, un circuit coherent per al territori i un suport més estable a les companyies, la creació, la formació i la comunicació del circ”.

A la imatge, presentació del II Pla Integral de Circ, el 28 d’octubre de 2012. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.