DIARI DEL CIRC

PER MARCEL BARRERA

15 de desembre de 2011
Sense categoria
18 comentaris

La direcció del festival de circ Trapezi enfronta el departament de Cultura i l?Ajuntament de Reus

Embolica que fa fort. Quan falten només 5 mesos per a la celebració de la 16a edició de Trapezi, el festival viu una profunda crisi. El nom de la persona que finalment ha de portar la direcció de la fira enfronta el departament de Cultura, partidari d’elegir el nou responsable mitjançant un concurs públic, i l’Ajuntament de Reus, que amb l’oposició del conseller Ferran Mascarell ha encarregat a l’artista Louisa Raluy assessorament per a la pròxima edició que s’ha de celebrar el mes de maig.  

Aquest matí s’ha celebrat a l’Ajuntament de Reus una reunió entre el conseller Ferran Mascarell i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, per intentar que el conflicte obert sobre el model que ha de seguir la fira de circ no s’aguditzi encara més i acabi en una ruptura institucional entre les dues principals administracions que han de triar, juntament amb la Diputació de Tarragona i a través del Consorci del Teatre Fortuny, el director de Trapezi. Tot i que la Generalitat és majoritària en aquest consorci, no s’entendria l’elecció d’un director que no comptés amb el suport de l’Ajuntament de Reus.

En el rerefeons d’aquesta picabaralla hi ha la crisi que viu el Centre d’Arts Escèniques de Reus (CAER), que des del cessament de Cèsar Compte el mes d’octubre no té director per discrepàncies entre l’Ajuntament i la Generalitat. També hi ha punts de vista diferents respecte al model que ha de seguir el festival i si s’ha de decantar per una línia continuista com fins ara, en què s’apostava pel nou circ, o bé cal aprofitar aquest canvi a la direcció i la marxa de Jordi Aspa i Bet Miralta per trencar el model implantat aquests anys i girar cap al circ tradicional. L’Ajuntament de Reus creu que els últims anys el festival ha anat de baixa i cal un canvi en la seva orientació.

Des de l’Associació de Professionals de Circ (APCC) es viu tota la situació amb una gran estupefacció, ja que l’entitat estava d’acord amb Cultura de triar el nou director mitjançant un concurs públic que es va tancar el 15 de setembre passat i al qual s’hi van presentar quatre candidats: José Antonio Hernández
 Joselito, Clara Matas, Johnny Torres i Jordi Gaspar. Ni l’APCC ni tampoc des de la Generalitat s’expliquen perquè l’Ajuntament de Reus ha optat per una altra via. La sintonia entre els representants de l’APCC i el conseller respecte a aquest afer és total. 

A la imatge l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, durant una intervenció al Parlament de Catalunya.  Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. ciació de Professionals de Circ (APCC) es viu tota la situació amb una gran estupefacció, ja que l’entitat estava d’acord amb Cultura de triar el nou director mitjançant un concurs públic que es va tancar el 15 de setembre passat
  2. Trapezi, el festival viu una profunda crisi. El nom de la persona que finalment ha de portar la direcció de la fira enfronta el departament de Cultura, partidari d’elegir el nou responsable mitjançant un concurs públic, i l’A
  3. What is “carbon zero” technology? It’s a filtering new technology, which first proposed by the German professor “Al Johnson”. It filter the ink through by a multi-layers filter rather than the current popular three-layers filtration technology. It can also improve the solubility by a special chemical method, by which the size of ink solid particles can be controlled within 0.1μm or less, even approaching zero. This means that color base can be completely dissolved in the solvent, which can more effectively avoid blocking the nozzle of the printer. Meantime the printing effect is more clear and vivid, and the color reproduction performance is excellent. As Epson compatible cartridges, T1281 has good quality, never block the nozzle, and can help you to print out photos with vivid color. Epson T1281 is currently hot selling in the market.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.