BLOC DE CIRC

PER MARCEL BARRERA

20 de juliol de 2015
0 comentaris

La carta de l’associació de circ APCC al conseller Ferran Mascarell

Reprodueixo en aquesta entrada la carta que el passat 8 de juliol l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) va enviar al conseller de Cultura, Ferran Mascarell, recriminant-li la “poca sensibilitat” que la classe política ha demostrat cap al circ i el “to criminalitzador” del preàmbul que es votarà en el ple d’aquesta setmana juntament amb la prohibició dels circs amb fauna salvatge a partir del 2017. Alguns partits polítics i el mateix conseller Mascarell han reconegut l’error d’aquest text aprovat en ponència pels diputats Josep Rull (CiU), Oriol Amorós (ERC), Jordi Terrades (PSC) i Hortènsia Grau (ICV-EUiA) i ara estudien esmenar-lo.

“Benvolgut Conseller,

Desde l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya, APCC, hem fet arribar a les diferents formacions polítiques del Parlament aquest comunicat  sobre la imminent prohibició de la presència d’animals als circs.

Barcelona, vuit de juliol de 2015

Amb sorpresa constatem que,  amb una pressa inusitada, en el darrer ple de la legislatura aquest parlament intentarà la prohibició del circ amb animals a Catalunya.

Ara mateix mentre la crítica francesa elogia la feina de la Companyia Baró d’Evel a la Villete de París o  que l’estrena del festival Grec amb l’espectacle  Voronia de  la companyia la Veronal, un espectacle de dansa on hi participen animals, és aplaudit per representants dels partits polítics, i d’alguns dels animalistes participants en la comissió del parlament, en aquest mateix moment…… el primer cop que el parlament de Catalunya esmenta la paraula Circ en una llei, l’acompanya d’un preàmbul que després de compareixences i converses mantingudes amb totes les formacions polítiques d’aquest parlament, sorprèn enormement que continuï mantenint  el to absolutament criminalitzador de tot un sector, el món del circ, acusant-lo de males pràctiques  i no esmenti cap altre sector que pugui treballar també amb animals.

Durant tot aquest temps hem intentat deixar clar que més enllà de l’acord o el desacord amb els objectius últims de la nova llei, la llei de protecció dels animals els ha de protegir no en funció dels àmbits on els animals es desenvolupin, si no pel tracte real que se’ls dóna, i en aquest tracte el circ avui en dia no ho fa d’una manera  diferent que a la resta d’àmbits de la vida.

Denunciem un cop  més, el tracte discriminatori que pateix la gent de circ, un col·lectiu que té un ventall de consideracions cap al tracte amb als animals que inclou els que no volen que els animals siguin utilitzats per a cap activitat humana.  

Demanem, doncs, que es replantegi el to d’aquest preàmbul i que el suport que es dóna al circ, sigui mes que un discurs retòric. 

La poca sensibilitat de part de  la classe política cap al món del circ, no reflecteix l’èxit de qualitat, de públics, ni la feina de cohesió social que aquests últims anys ha assolit el nostre sector. Continuarem treballant per a que això canvií ja que sembla que no ho hem aconseguit!!

Us adjuntem el preàmbul [es pot llegir el text del preàmbul AQUI] per que tingueu una consciència clara de com ens sentim tractats com a sector, i per tal que us plantegeu reformular-lo

Atentament,”

 

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.