BLOC DE CIRC

PER MARCEL BARRERA

19 de juliol de 2012
18 comentaris

El Grec presenta tres muntatge d’Escarlata Circus, una de les companyies de circ català més veteranes

Excel·lent oportunitat per veure en pocs dies tres espectacles d’Escarlata Circus, una de les companyies de circ, juntament amb el Circ Cric o Los Galindos, més veteranes del panorama circense actual. La companyia, fundada l’any 1987 i formada per Jordi Aspa i Bet Miralta, celebra el seu 25è aniversari al Festival Grec de Barcelona, una ciutat on han dirigit –espectacles al Fòrum de les Cultures 2004 i al mateix festival Grec- més que actuat.

“Encara sort que existeix l’estranger, perquè d’una altra manera no hauríem arribat fins aquí”, es van lamentar Aspa i Miralta durant la presentació dels espectacles i a la vista de les moltes representacions a l’exterior dels espectacles que faran al Grec i que amb prou feines s’han vist a la capital catalana.

El seu programa per al Grec és Pugilatus, al Teatre Lliure-Espai Lliure del 19 al 21 de juliol; Llenties i Marabú (amb autoria conjunta de Sergi López) del 19 al 21 de juliol, i Devoris Causa del 25 al 28 de juliol, tots dos a la plaça Margarida Xirgu.

La parella, que durant 15 anys ha dirigit el Festival Trapezi de Reus (Baix Camp) repassarà la seva història professional amb tres dels seus muntatges destacats i una exposició del 19 al 28 de juliol al Teatre Lliure. (L’article continua). 

Es tracta d’espectacles de petit format en els quals es mostra la forma de fer d’aquesta companyia perquè el circ “és la nostra manera de viure i és molt important per a això l’aproximació al públic”, va explicat Jordi Aspa durant la presentació dels espectacles.

La companyia de Sant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental) ha obert les seves portes a creadors com Piero Steiner, Andrés Lima, Sergi López o Roberto Oliván, entre d’altres, en projectes d’investigació sobre els formats dels seus espectacles.

L’espectacle Pugilatus es representa en un quadrilàter a partir d'”una broma de Piero Steiner i és la quadratura del cercle i una metàfora sobre la lluita per la vida”, segons Aspa, que compta amb la complicitat dramàtica d’Andrés Lima (Animalario).

Llenties i Marabú, on la idea i guió està compartida amb Sergi López, va significar “el final d’una època, el primer espectacle en el qual no treballem amb animals vius i és una síntesi del que fem des de sempre”, ha explicat Aspa.

Devoris Causa és un espectacle que compta amb la col·laboració de Roberto Oliván en què Escarlata Circus treballa amb verdures.

Aspa ha assenyalat que s’hi “parla de la vida i de la mort dels aliments, i no hi ha text”, es representa en un espai circular i al final de la funció els espectadors “s’adonen del que han menjat i d’on ve”.

 “No tirem de subvenció des de fa anys”, ha explicat Bet Miralta, experta a caminar sobre cadena fluixa i manipulació de fuet. Escarlata Circus, que va abandonar la direcció de Trapezi per dedicar-se a la compantyia, també actuarà el mes de setembre a la fira de teatre al carrer de Tàrrega. 

Foto de Henry Krul. Moment del muntatge ‘Llenties i Marabú’

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. El circo romano constaba de gradas paralela a los lados del curso, y formando una media luna alrededor de uno de los extremos. Los asientos más bajos se reservan para las personas de rango, también había varias cajas del Estado, por ejemplo, para el dador de los juegos y sus amigos. En la antigua Roma, el circo era el único espectáculo público en el que hombres y mujeres no se separaron.
  2. “Encara sort que existeix l’estranger, perquè d’una altra manera no hauríem arribat fins aquí”, es van lamentar Aspa i Miralta durant la presentació dels espectacles i a la vista de les moltes representacions a l’exterior dels espectacles que faran al Grec i que amb prou feines s’han vist a la capital catalana”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.