BLOC DE CIRC

PER MARCEL BARRERA

15 de maig de 2015
0 comentaris

El festival Grec 2015 redueix el circ a la mínima expressió

Molt poc circ al nou Grec. El programa del Festival de Barcelona, ​​que se celebrarà entre l’1 i el 31 de juliol, inclou només tres espectacles de circ, un menys que l’any passat. La companyia francesa XY (Premi Ciutat de Barcelona 2013), que ja va actuar al Grec l’any 2012, presentarà durant dos dies (27 i 28 de juliol) l’excel·lent espectacle acrobàtic Il n’est pas encore minuit … Aquest mateix muntatge compta amb 22 acròbates i ja es va veure al Centre Cultural de Terrassa el passat mes de març, en el marc de la programació de circ del BBVA.

El segon espectacle previst és Pals, un projecte produït pel Grec que es presentarà al Mercat de les Flors (del 4 al 7 de juliol). Està dirigit per Ley Mendoza, exdirector artístic de La Central del Circ i director del combinat Retalls que el Grec va estrenar amb èxit en 2013. Presentat recentment a Buenos Aires (Argentina), Pals comptarà amb la presència dels artistes Nacho Flores, Irene Estradé, Miquel Àngel González ‘Tinga Tinga’, Miguel Ángel García, Itziar Castro, Tanja Haupt i Joel Martí.

El tercer espectacle de la graella és Fuga, de la companyia Res de Res. Es tracta d’un muntatge, també produït pel Grec, que barreja el circ, la dansa i el teatre. Es podrà veure al Mercat de les Flors (del 9 al 11 de juliol).

En total, el Grec compta amb tres milions d’euros de pressupost i produeix aquest any dos espectacles de circ; una xifra que contrasta amb les 19 produccions de teatre, 8 de dansa, 6 de formats híbrids, 2 de música i 1 de teatre infantil.

Malgrat l’anunci que va fer el Grec l’any 2013 d’augmentar la programació de circ, la seva presència ha disminuït. La pobra oferta d’aquesta edició contrasta amb el 2012, el primer any de Ramon Simó al capdavant del Grec. Aquell any es van comptabilitzar set espectacles de circ i fins i tot es van instal·lar dues carpes a la ciutat. Durant els últims anys el circ també ha patit una dràstica retallada en la programació de les festes de la Mercè.

Article publicat a http://zirkolika.com

Foto: Josep Guindo (Actuació de la companyia XY al Centre Cultural de Terrassa el mes de març)


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.