DIARI DEL CIRC

PER MARCEL BARRERA

30 d'octubre de 2013
0 comentaris

El Circ Raluy i l’APCC s’oposen a la prohibició dels circs amb animals

 El sector del circ a Catalunya s’oposa a la prohibició dels circs amb animals. El circ Raluy ha criticat avui la proposta de cinc formacions polítiques (CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP) per prohibir els circs amb animals a Catalunya i que no s’hagi consultat amb la companyia per tirar endavant la polèmica iniciativa parlamentària que es debatrà durant els propers mesos al Parlament de Catalunya .

Carlos Raluy, codirector del Circ Raluy, s’ha mostrat en declaracions a Zirkòlika partidari de regular les condicions dels animals, com passa en països europeus com França, però ha expressat la seva oposició a la prohibició de l’exhibició dels animals a la pista. A més, considera la proposta de llei una “discriminació ” als circs i assenyala que la iniciativa “perjudica” el circ Raluy. La companyia té contractada una atracció amb gossos per al Nadal de l’any 2014 que no podrà presentar si s’aprova la proposta de llei. Raluy ha criticat especialment que la proposta no faci distinció entre els números d’animals salvatges i els animals domèstics . “Estem en contra d’una prohibició genèrica”?, ha assenyalat .
Comunicat de l’APCC
Per la seva banda, l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) ha expressat la seva “sorpresa” per la presentació de la proposta de llei i de no haver estat consultada com a “representant” del sector. També ha expressat la seva “incomoditat “pel fet que la proposta” vinculi tan directament els animals amb el circ, com si el circ fos una garantia de males pràctiques”.
El comunicat de l’associació recorda també que “hi ha espectacles amb animals que són considerats de qualitat i de prestigi”, i cita Le sort du dedans, l’espectacle amb un cavall de la companyia de Blai Mateu Baró d’Evel que va obtenir el Premi Nacional de Cultura en la categoria de circ i el premi Ciutat de Barcelona de Teatre, l’any 2010. Amb la proposta presentada al Parlament , aquest espectacle estaria prohibit a tot el territori de Catalunya. L’APCC s’ofereix per dialogar durant els propers mesos amb les formacions polítiques i proposa incorporar “representants d’altres arts escèniques que treballen o poden treballar amb animals”
El comunicat de l’APCC acaba animant els partits polítics a impulsar el circ” amb criteris artístics i lluny de prohibicions”.

El diputat d’ERC, Xavier Amorós, ha defensat en declaracions a Zirkòlika la proposta i ha indicat que en la fase de debat parlamentari s’escoltarà a totes les persones afectades per la iniciativa, però que ha arribat l’hora de “fer un pas endavant en la defensa del benestar dels animals”. Encara que s’ha mostrat partidari de prohibir “qualsevol tipus d’animal”, no descarta replantejar en la fase parlamentària la “prohibició genèrica si escolta opinions convincents”.

Marcel Barrera. Article publicat a la web de la revista Zirkòlika.

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.