BLOC DE CIRC

PER MARCEL BARRERA

23 de setembre de 2019
0 comentaris

El Circ Muntat de la Guàrdia Urbana de Barcelona

Graderies i laterals plens i un gran quadrilàter ple d’arena. Una gentada i molta Guàrdia Urbana de bon humor, amb ganes de festa i de passar una hora amb els ciutadans de Barcelona que van decidir, un diumenge de bon temps, pujar a Montjuïc i anar a veure un clàssic de les festes de la Mercè: La Guàrdia Urbana muntada a cavall.

Com és tradicional des de fa moltes dècades, la Guàrdia Urbana va fer ahir la seva particular exhibició eqüestre. A la pista hípica de la Foixarda, un total de dotze cavalls muntats pels seus respectius genets, tots ells amb l’uniforme de gala i portant una bandera de la ciutat, van mostrar-nos amb una gran harmonia variats exercicis eqüestres. Disposats moltes vegades en columnes, els cavalls s’anaven disgregant i dibuixant preciosos creuaments i elegantíssimes desfilades per la pista quadrada de la Foixarda al compàs de músiques clàssiques com El Danuvi Blau o La marxa Radetzky.

El to ordenat i noble de la jornada va donar pas, però, a un gran desordre quan va començar l’exhibició canina. Tot va degenerar fins a límits insospitats. Vam veure un agent traient fins al centre de la pista dues dotzenes de persones i ballant amb elles el movimiento sexy. El mateix agent animant el públic a fer l’onada. Després, va donar a una colla de nens i nenes una bossa plena de drogues perquè la col·loquessin on volguessin i un gos la identífiqués. I també es va triar un nen i una nena per lligar-los de mans fins que un gos va córrer a deslligar-los (veure foto). I tot davant la presència d’Albert Batlle, el tinent d’alcalde de seguretat, i de nombroses famílies. Es van repartir drogues, simular segrestos i reproduir atracaments davant dels nens. És gaire educatiu això?

Abans de marxar, es va convidar les famílies a baixar a la pista per retratar-se amb els dos gossos de l’exhibició. Això va provocar que molts busquessin la foto amb els dos animals que després de tot l’esforç semblava, per la mirada i la forma de respirar, que tenien més ganes de tranquil·litat que de trobar-se davant d’una allau de criatures. Però ja se sap que els animals de la Guàrdia Urbana són molt obedients.

 

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.