DIARI DEL CIRC

PER MARCEL BARRERA

6 de desembre de 2020
0 comentaris

Cultura apropa el circ català a petits pobles del Priorat, el Pirineu i el Lluçanès

“Pobles de Circ”, una de les mesures incloses en el Pla d’Impuls al Circ de la Generalitat de Catalunya per al període 2019-2021, torna a portar espectacles de companyies de circ catalanes a petits pobles del Priorat, el Pirineu i el Lluçanès. Durant el mes de desembre, els pobles de Bellver de Cerdanya, Ulldemolins, Sort  i Prats de Lluçanès acolliran 9 espectacles i 3 tallers de circ. 

Aquesta setmana ja s’ha pogut veure al teatre Els Til·lers de Sort Violeta, del Col·lectiu La Persiana. La programació per a les pròximes setmanes també inclou A la fresca, de la cia. Anna ConfettiDate una huerta, de Sonríexnarices; Back to classics, de Planeta TrampolíTotal Glamour, de Los SullivansLa Cirquestra, de Improvistos Krusty Show, i els tallers que aniran a càrrec d’espais i escoles de circ del territori com les Ntelades (Sort), Maria Grau i Piricirkus (Bellver de Cerdanya) i la Nau Arcàdia (Prats de Lluçanès).

Pobles de circ és una de les mesures més interessants del Pla d’Impuls aprovat fa un any per la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’un nou circuit per pobles de menys de 10.000 habitants. L’objectiu de la mesura, coordinada per l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) és reforçar un circuit estable municipal a Catalunya per a espectacles de circ i ampliar la xarxa d’estructures i espais d’exhibició. També vol difondre la creació de circ catalana, així com donar més oportunitats d’exhibició a les companyies. Un altre dels objectius és acostar el circ en municipis on mai es programa aquesta art escènica.

Pobles de circ és una de les mesures més interessants del Pla d’Impuls aprovat fa un any

Els pobles de l’edició 2020 tenen tots menys de 3.000 habitants: Bellver de Cerdanya (1.979 habitants, comarca de La Cerdanya), Sort (2.360 habitants, Pallars Jussà), Ulldemolins (402 habitants, Priorat), Prats de Lluçanès (2.537 habitants, Ripollès).  A finals d’any es decidirà conjuntament amb els quatre pobles la seva continuïtat per al 2021 i es  seleccionaran nous pobles per al 2021.

 

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.