Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

Pastís de Fabiola

Quan faig la Fabiola em transporta a quan era petita i em posava a la cuina amb ma iaia. Quan la feia per un dia de festa era una alegria immensa. És senzilla i ràpida de fer (uns 30 minuts), segur que hi ha altres maneres de fer-la, jo aquí poso la que recordo i espero que us vagi de gust.

Ingredients

  • Galetes maria Hojaldrada (són més gruixudes i ens interessa per a què absorbeixin millor el moscatell)
  • 1 Terrina de margarina
  • Cafè
  • 3 ous
  • Sucre
  • Coco ratllat
  • Moscatell (o qualsevol vi dolç, al vostre gust)

Elaboració

Posem la margarina en un bol amb els rovells dels ous i tres o quatre cullerades soperes de sucre, al vostre gust. Es remena fins que quedi una pasta homogènia i s’afegeix el cafè que li donarà un coloret i gust (si en poseu molt quedarà massa líquida, aneu amb compte,).

En un plat de cafè hi posem moscatell i hi suquem una galeta, banda i banda, li posem la pasta que tenim preparada i es posa amb una safata. S’agafa un altra galeta i es torna a fer el mateix procediment, i així successivament fins tenir una tira llarga com un braç de gitano, tot i què es poden posar en una safata rectangular, això com us vagi millor.

A banda, es pugen les clares a punt de neu i es posen per damunt del pastís, i a sobre li escampem el coco rallat. I voilà, tot al congelador.

A l’hora de servir-lo es talla de biaix.

El resultat és una delícia que millora de gust a mesura que passen els dies. I sinó ja m’ho direu.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Receptes per Mònica Amorós i Gurrera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent