Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós

Nit de Nadal

Avui hem estat repassant les Nits de Nadal de quan era petita (i no tant petita). La padrina ens feia borraines i figues albardades per fer el ressopó; els grans ho acompanyaven de mistela, vi dolç, vi ranci o moscatell. Els petits fèiem cagar el tronc de Nadal a la vora del foc. Anys més tard fèiem el ressopó després de la missa del gall…

He trobat una recepta de com fer les borraines i les figues albardades a un web de castelló, tot i què la padrina hi afegia matafaluga i celiandre, després ben ensucrada i el contrast era boníssim. N’he trobat referències també a les festes populars a Amposta.

Que tingueu un Bon Nadal!

(imatge: borraines ensucrades)



  1. La meva àvia, del Baix Maestrat, per Nadal també ens feia borraines, i ella també hi afegia matafaluga. Ho tenia ben oblidat. L’àvia era una cuinera fantàstica, amb poques coses, ens feia uns dolços per llepar-nos els dits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Coses meues per Mònica Amorós i Gurrera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent