Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

Publicat el 2 d'agost de 2020

Finals de juliol: judici a la mesa del Parlament, 100.2 i 3r grau

Després de dos aplaçaments, finalment ha arribat el judici contra els altres membres de la mesa del Parlament i Mireia Boya. Així, Anna Simó, Lluís Corominas, Ramona Barrufet, Lluís Guinó i Mireia Boya han comparegut dimarts 21 de juliol al TSJC (Tribunal Superior de Justícia de Catalunya). Tot just començar, VOX, acusació particular contra els membres de la mesa, ha retirat l’acusació d’organització criminal que els hagués pogut portar a la presó. Aquí podeu veure de què se’ls acusava i quines penes demanaven.

Tots recordem aquell llunyà 6 i 7 de setembre del 2017, Lluís Guinó diu que va ser “una experiència única” i el filibusterisme parlamentari que van practicar les forces unionistes per impedir el normal desenvolupament de la sessió. Van ser sessions llaguíssimes i mesos més tard la Presidenta Forcadell passaria, primer, una nit a la presó i uns mesos més tard hi entraria per afrontar un judici (Judici a la Democràcia, en van dir).

Anna Simó diu al TSJC que va actuar “per vetllar i protegir els drets” dels diputats.

Benach al TSJC: “Els grups parlamentaris són sobirans per presentar les iniciatives que considerin oportunes”(llegiu-ho aquí)

I durant aquests díes, queden absolts l’Ibrahim i el Charaf, els primers jutjats per les protestes contra la sentència. Però, de cop, hi ha cent noranta-set encausats pel tall del Tsunami a la Jonquera, i Tsunami torna a aparèixer breument a través del canal de Telegram per anunciar que ajudarà als encausats.

Mentrestant, el dia 23: Marchena anul·la el 100.2 de Carme Forcadell; en realitat com que Carme ja té el tercer grau concedit això no li afecta, però pocs dies després el fiscal demana, també, la revocació del 3r grau per a tots els presos polítics. Marchena també serà l’encarregat de dir si accepta la denúncia d’Òmnium contra el Rei emèrit. Recordem que el Rei és investigat a Suïssa per 3,5 milions transferits a les Bahames i Òmnium va presentar una querella criminal contra l’Emèrit per corrupció.

“El feixisme té més protecció legal que l’independentisme: El Suprem endureix la persecució contra els presos mentre emblanqueix l’extrema dreta demostrant que la justícia espanyola no és democràtica.” Text de Pere Martí Colom.

I sí, pot passar el mateix als nostres presos que estan condemnats a penes extremadament altes per uns fets delictius inexistents (sí, he escrit inexistents). “No és justícia és ànim de venjança” diu la consellera Ester Capella. L’Estat s’hi torna amb força i aquesta setmana tots els presos, excepte Forcadell i Bassa, han hagut de tornar a la presó al revocar-se el tercer grau. La Carme i la Dolors podran seguir sortint, de moment, perquè un jutge de vigilància penitenciària es planta davant el Suprem.

És evident que l’Estat no vol que parlin i és que, com s’ha explicat anteriorment, les entrevistes a la televisió i ràdio han estat de les més seguides amb rècords d’audiència. També gentada a rebre’ls als seus respectius pobles, si ells tornen a parlar l’Estat ho té magre i ho saben, per això els tornen a tancar; això és el que es desprèn de les declaracions un cop sabut que tornaven a la presó: ‘Ens tenen molta por’: Els presos reaccionen a la suspensió del tercer grau, podeu sentir-ne els àudios: Junqueras i Romeva.

El procés jurídic en què fa temps que estem immersos ja fa temps que mira a Europa amb esperança, on el TEDH va donar la raó a Otegi després que s’ha passat sis anys a la presó. Finalment, l’han hagut d’absoldre dels fets que se li imputaven. Ara, Otegi i la resta d’implicats del cas reclamaran una indemnització després d’anul·lar-se la condemna. Victòria a Europa que arriba tard; ningú li tornarà els sis anys que Otegi ha passat a la presó i justament han anul·lat la sentència ara, quinze dies més tard de les eleccions basques on no s’hi ha pogut presentar, recordem que el TEDH va sentenciar el 7 de novembre de 2018, ha hagut d’esperar gairebé dos anys, doncs, i ara caldrà esperar quatre anys més.

Finalment, recordar que de març a juny de 2020 ja hi va haver el judici al Major Trapero i la cúpula dels Mossos que es va poder seguir en directe les 31 sessions de què va constar. L’advocada del major dels Mossos i de la intendent Teresa Laplana s’ha emocionat en demanar que no es carregui sobre Trapero “la impotència i l’egoisme” de l’Estat.

#LlibertatPresosPolítics



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Parlant de Política per Mònica Amorós i Gurrera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent