Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

Dia 14. Junqueras i Forn

Dijous era el dia. Després de 15 mesos silenciat, d’entrevistes en paper o d’articles, Junqueras tornava a tenir veu. I m’atreveixo a dir que ens ha tornat l’optimisme i les ganes de fer més que mai. He de dir que tornar-lo a escoltar de nou va ser com respirar altre cop aire fresc, com si no hagués passat el temps. L’energia, l’entusiasme, l’expressió… com s’ha trobat a faltar! Com es troba a faltar! Em vaig emocionar, primer, després a les hores d’escoltar-lo, vaig sentir molta ràbia i impotència que una persona així estigui entre reixes. I amb ell extensiu a la resta d’empresonats i processats. Som nosaltres qui ha rebut un cop d’estat.

Bé, tornem a Junqueras. Ha respost només a les preguntes del seu advocat en una defensa més política que tècnica (Van den Eynde assegura que la defensa de Forn és ‘imprescindible’ per a Junqueras), i ha acusat l’Estat. En canvi, Forn sí que ha acceptat les preguntes de la fiscalia, però no les de l’acusació particular (VOX).

Recomano vívament que els escolteu a tots dos i en tregueu les vostres conclusions. Ja sabem que després, com sempre, cadascú ho interpreta a la seua manera. Més avall hi ha l’enllaç al vídeo sencer, aquí els teniu en 10 frases:

La declaració d’Oriol Junqueras, en 10 frases.

La declaració de Joaquim Forn en 10 frases.

Després de molts mesos on a les xarxes s’ha dit de tot contra Junqueras resulta que no, no s’ha mogut ni un mil·limetre del que ha dit sempre. Molts haurien de reflexionar i, potser, demanar disculpes.

Aquí un bon article que ho explica: «No eren els d’ERC que frenaven? Doncs mira, Junqueras no»: El fet és que després de setmanes, i dic setmanes, de discursos tous, ploraners i suaus, fets de fora estant, i en llibertat, per uns i altres, va i és justament un presoner, en teoria lligat de peus i mans, ple de càlculs, angoixes i temors, qui ha fet el discurs més valent, potent i esperançador d’aquests darrers mesos, i dic mesos. Si això passa, es diu, s’accepta i llestos. Si la potentíssima intervenció d’Oriol Junqueras trenca esquemes i estimba pel penya-segat la teoria que no podem estar lligats pel discurs dels presoners, que tot ho frenen, es diu, s’accepta i llestos. I no tan sols això, t’aixeques, aplaudeixes i revises la teoria, els prejudicis i les conclusions precipitades. Que aquí tothom és molt llest fins que no arriba la realitat i ens fa tocar de peus a terra.”

La passió de Junqueras i la solidesa de Forn es mengen les acusacions

La declaració de Junqueras sencera aquí.

La declaració de Forn sencera aquí.

#Llibertatpresospolítics #freeJunqueras #freeForn



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, Parlant de Política per Mònica Amorós i Gurrera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent