Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

Dia 2. Peticions desmesurades

Divendres, un any d’empresonament de Junqueras i Forn, surten les peticions de fiscalia i acusacions diverses. No per ser esperada tanta desmesura tenen menys impacte. Un dia molt trist, de ràbia continguda. Tanta injustícia no pot deixar indiferent ningú, qui no la combati en serà còmplice.

El diari alemany Telepolis diu: “És una acusació demencial contra els catalans“.VilawebLa fiscalia espanyola acusa de rebel·lió els presos polítics i demana 25 anys per a Junqueras. Diari Ara: La Fiscalia demana 25 anys per a Junqueras i fins a 17 per a la resta. El Nacional: Les peticions de presó als líders del procés dinamiten el crèdit de SánchezRessò mundial de les dures penes reclamades als presos polítics catalans.

Així han reaccionat advocats i polítics després de conèixer les acusacions de la Fiscalia.

Mentrestant, a Lledoners hi va haver un gran acte organitzat per ERC dijous recordant l’any d’empresonament d’Oriol Junqueras i Joaquim Forn. Unes 15 mil persones s’hi van reunir. Lluís Llach va fer un parlament molt aplaudit i perfectament resumit en aquest article de José Antich: “La unitat que exigeix Lluís Llach“. Unitat estratègica, diu. No confondre unitat amb uniformitat.

Això és el que ha faltat tot aquest temps, però sembla que alguna cosa està canviant, com bé diu Antich i com va anunciar Xavier Vendrell al FAQS i a Vilaweb fa una setmana: “No trigarem a tenir una proposta que posi l’estat contra les cordes”.

D’altra banda, novembre és un mes reivindicatiu. Els metges van convocar una setmana de vaga als CAP, i el 28 de novembre també vaga de professorat d’ensenyament públic. El govern està negociant pressupostos i els col·lectius es mouen. Paral·lelament el govern de Sánchez també ha d’aprovar pressupostos, però els partits catalans ja han dit que no els votaran les propostes, i més després de les desmesurades peticions de la fiscalia i l’advocacia de l’Estat (recordem que l’advocacia depèn del govern).

Continua la partida.

#Llibertatpresospolítics #Llibertatpresespolítiques i retorn dels exiliats.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, Parlant de Política per Mònica Amorós i Gurrera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent