Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

Dia 27. Un any de la DUI

Ja ha passat un any. Recordo bé aquella tarda de fires de l’any passat. Octubre és un mes de revolta. L’any passat va ser d’unitat, enguany és de retrets, probablement fruit de la frustració col·lectiva perquè tot vagi més de pressa. Però tot té els seus tempos i cal tenir paciència.

Ara que han passat uns dies podem reflexionar des de la calma. Intento ser positiva i apartar el derrotisme.
Anit al FAQS Elisenda Alamany va explicar en un minut què havia passat al Parlament (a partir del minut 10.36 FAQS).


Em sembla evident que ERC no va aliar-se amb el PSC, va coincidir en vot, que és diferent. El que veig és que ERC va seguir l’acord a què s’havia arribat amb Comuns i PdeCAT. Jordi Muñoz diu: «Hi havia un camí per fer compatible la desobediència política i preservar la institució i la correlació de forces: només calia mirar a Berga». Berga a la Ciutadella.

Josep Huguet explica l’ABC de diferents termes per a què els tinguem en compte. Val la pena tenir-los clars, sobretot quan parla de desobediència: ABC

Aquest article de Carles Mundó per reflexionar profundament sobre el paper de cadascú i la manca de lideratges: Los costes de la estupidez.

I acabo amb una entrevista feta a Carod-Rovira: No hi ha ningú al timó del vaixell. És una obvietat veient els retrets mututs i la manca de consens en l’estratègia conjunta. L’estat ha escapçat el govern legítim i els principals líders socials i encara ens estem refent del cop. I sí, una mica la crisi és aquesta, ens falten els líders i la desunió i els càlculs electorals és el pitjor que ens pot passar. Confio, però, que és reversible i que tornarà la unió al Parlament.

Mentrestant, passen els dies, continuen les mostres de suport a fora de les presons, no els oblidem per un instant i cada dia que passa es constata que aquesta presó preventiva és injusta i una revenja cruel de l’Estat.

Us volem lliures i a casa. #Llibertatpresospolítics i retorn dels exiliats!



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, Parlant de Política per Mònica Amorós i Gurrera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent