Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

Publicat el 22 d'agost de 2018

Dia 20. Comandos paramilitars contra el groc

Dissabte va saltar la notícia tot i que va passar dijous a la nit: “Els mossos identifiquen un grup ultra amb mapes i instruccions per a retirar estelades, eren catorze persones que van atacar els símbols grocs a Tivissa i Móra la Nova“.

A les Terres de l’Ebre el groc domina el paisatge. Els CDRs i l’ANC han fet bona feina i han fet accions per tintar de groc els municipis. A les darreres eleccions els partidaris de la República Catalana van guanyar per àmplia majoria a la majoria de municipis ebrencs i a l’entrada de molts d’ells es troba el cartell “Municipi de la República Catalana”.

El cert és que dins el cos dels Mossos hi ha molta diversitat: Els Mossos unionistes avalen la retirada de llaços grocs.

Tot això va començar quan el ministre Català va dir que el llaç groc era “ofensiu”, després Cs va arrencar una campanya per treure llaços grocs i ara ja tenim grups d’encaputxats que van retirant els llaços, o empresaris que s’encaren a ciutadans que penjaven llaços grocs a l’autopista al Vendrell.

Fa uns mesos, un jutge del Vendrell va instar un advocat a treure’s el llaç groc per poder prendre declaració al seu client. El magistrat va argumentar que no pot realitzar un acte processal amb un “símbol polític” i el lletrat va acabar accedint a la petició… però no, no són presos polítics diuen…Recordem que el llaç groc és per mostrar solidaritat amb els presos polítics i demanar-ne l’alliberament, però a base de perseguir-lo l’han convertit en un símbol de llibertat. El groc els fa nosa.

Cs ha anat incrementant el seu relat de violència verbal…

Canal Sur ha emés un documental sobre els fets del 20 de setembre passat. S’ha pogut veure a tota llatinoamèrica abans que a la resta de l’Estat. Movistar el tenia programat, però “misteriosament” ha desaparegut de la graella. Trobareu l’enllaç dins d’aquest article de Bea Talegón on explica molt bé “Lo que deberías saber y no quieren que veas“.

I un recordatori: el dia 18 va morir als 80 anys Kofi Annan, ex-secretari general de l’ONU i Premi Nobel de la Pau.

Acabo amb un tuit de record:

#LlibertatPresosPolítics #LlibertatPresesPolítiques i retorn dels exiliats!



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Parlant de Política per Mònica Amorós i Gurrera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent