Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

Publicat el 18 d'agost de 2018

Dia 17. Un any dels atemptats de Barcelona i Cambrils

A mesura que s’anava apropant el dia assenyalat es feien sentir les veus més fortes sobre no polititzar l’acte, ni per uns ni per altres, o no anar-hi perquè hi anava el Rei. I va arribar el dia. I el relat serà molt diferent segons a quin mitjà feu cas. Els mitjans foranis i algun de nostrat van mostrar només una part d’el que va passar. Recomano vívament mitjans de solvència contrastada com Vilaweb:

A primera hora la notícia era una gran pancarta de rebuig a la visita del Rei Felipe VI. Després d’uns moments de confusió on s’ha dit que els Mossos la  volien retirar, finalment no s’ha mogut de lloc i ha presidit l’acte ben visible. Mentrestant, en un angle de la plaça un grup d’espanyolistes protestaven i han intentat entrar a l’edifici per arrancar-la, cosa que no han aconseguit.

‘El rei espanyol no és benvingut als Països Catalans’, hi diu en anglès.

El PSOE demana explicacions.

Per sort es van separar els familiars de les víctimes dels polítics. Primer van fer l’ofrena els familiars, després les autoritats. Al capdavall de les Rambles, els CDR van fer una marxa silenciosa en homenatge a les víctimes del 17-A  i també els taxistes van fer una marxa lenta en el seu record.

En l’acte protocolari el vice-president del parlament es nega a donar la mà a Felipe VI i ell, ofès, va deixar de saludar els consellers.

I per tancar una mica què va passar divendres al matí, recomano lectura d’aquest article: “Saber estar en el mundo” i mireu “els deu vídeos més esperpèntics del boicot espanyolista als actes del 17-A” si voleu entendre’l. I també, escridassen Gemma Nierga per presentar en català l’acte d’homenatge pel 17-A. I Sánchez esborra un piulet que commemorava el 17-A en català i sense la bandera d’Espanya.

El que es constata després dels actes del 17A és que al Rei li van fer un “Tortosa” en tota regla.

A la tarda del mateix dia, milers de persones, malgrat la pluja, van anar a la presó de Lledoners per a honorar el conseller Forn. A dins, els presos i funcionaris també van honorar el conseller Forn i les víctimes dels atemptats.

Dissabte, a Cambrils, es va inaugurar el Memorial per la Pau per homenatjar les víctimes. La rebuda va ser molt diferent per a Torra i Albiol. El dia anterior Albiol s’havia posat nerviós pel discurs de Torra en l’acte a LLedoners ple a vessar, i a Cambrils Albiol va increpar al president.

Per acabar, recordar que encara ressonen les paraules que Margallo va pronunciar l’11 de setembre de 2016: “Un ataque terrorista se supera, la disolución de España es irreversible”.

#LlibertatPresosPolítics #LlibertatPresesPolítiques i retorn dels exiliats.



  1. El Tortosa va ser monumental i la gent unionista miserable, molt miserable, d’una vilesa indescriptible. Vam ser-hi pel matí i per la tarda, i entre mig una tempesta per fer neteja. Vam deixar un poema de Joana Raspall i flors grogues. Silenci absolut i recolliment per part del poble.
    Excel.lent reum Mònica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, Parlant de Política per Mònica Amorós i Gurrera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent