Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

Publicat el 8 de maig de 2018

Del 23 al dia 2. Sant Jordi, groc. Sis mesos.

Passen els dies volant i ja hem passat la setmana de Sant Jordi. Enguany, Sant Jordi ha estat diferent. Com sempre una festa, sí, però pensant en els que no hi poden ser, en les persones dignes i valentes que són a presó i a l’exili. No deixes de pensar en ells ni un moment. Són lluny de casa, dels seus. I arriba el dia que tot fa olor de roses i llibres, el dia que sempre és una festa, que sempre ha de ser una festa, a pesar dels temps que estem vivint.

De sempre la rosa principal de la diada és la roja, però enguany també hi ha estat la groga, revindicativa.

La revista Time explica per què les roses grogues converteixen Sant Jordi en un acte reivindicatiu. I sí, reivindiquem, però el mateix dia coneixem aquesta notícia: La fiscalia denuncia nou professors de Sant Andreu de la Barca per haver parlat de la repressió de l’1-O a classe. El mateix dia que més de 200 persones donen suport al regidor del nas de pallasso Jordi Pesarrodona als jutjats de Manresa.

Mentrestant, a Madrid encara continuen amb la polèmica sobre qui va pagar l’1-Octubre. Montoro ho té clar: “Montoro insisteix al Congrés espanyol que l’1-O no es va pagar amb diners públics“.

Passen els dies. No hi ha govern, encara. Junqueras insisteix des de la presó que cal formanar-lo el més aviat possible.

Mentrestant, ERC presenta una esmena al pressupost espanyol per al municipi fictici de Sant Esteve de les Roures. La gresca que s’ha portat a les xarxes amb el nom fictici de municipi ha estat brutal (un somriure enmig de tot sempre va bé).

Arriba l’1 de maig: #FreeBassa: ERC converteix el Primer de Maig en una reivindicació de la llibertat dels presos polítics. I Ponsatí exigeix a Ensenyament que faci públics els informes que avalen la bona praxi dels docents de l’IES El Palau. Persegueixen als professors: Manel Riu: ‘Volen que els professors vagin a fer classe amb por, i això no ho hem de permetre’. 

En aquests dies al voltant dels sis mesos d’empresonament de Junqueras i Forn es fan actes, xerrades i gestos, com Ernest Maragall que es fa militant d’ERC. I a la facultat Blanquerna es ret homenatge al professor Raül Romeva.

Per acabar, deixo la carta conjunta de Junqueras i Forn: ‘Tenim un país viu, que no es resigna i no cedeix a la repressió ni amb les amenaces’, escrita pels sis mesos d’empresonament.

#Llibertatpresospolítics #FreJunqueras #FreeForn #FreTurull #FreeRull #FreeRomeva #FreeBassa #FreeForcadell #Llibertatpresespolítiques #FreeJordis I retorn dels exiliats. Us volem a casa!



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, Parlant de Política per Mònica Amorós i Gurrera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent