Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

Publicat el 23 d'abril de 2018

Dia 16. Canvi d’estratègia

Dilluns començava una altra setmana amb intensitat judicial. Oriol Junqueras, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez tornaven al Suprem: Sànchez, Junqueras i Cuixart denuncien al Suprem la criminalització de l’independentisme. Es nota un canvi d’estratègia de la defensa. Defensen les seues idees, legítimes, d’assolir la independència de manera pacífica i democràtica. Uns dies després el vicepresident ho expressa en aquesta carta:

Persistiu perquè nosaltres persistirem 

El mateix dia estava citat a declarar el Major Trapero: La defensa de Trapero afirma que es va posar a disposició del TSJC després de la proclamació de la independència.

D’altra banda, el món acadèmic exterior es continua movent: Economistes d’arreu del món signen una carta conjunta en suport de Clara Ponsatí. Clar contrast amb els acadèmics de l’Estat que es mantenen majoritàriament en silenci, amb honroses excepcions, cal dir. Palinuro ho explica bé: “El silencio de los intelectuales españoles y catalanes y de la izquierda española en general sobre el proceso de fascistización de España es impresionante. Que nadie proteste por la injusticia de los presos políticos y el atropello de los derechos de todo tipo en Catalunya hace augurar lo peor: no hay dique a la oleada de represión que se avecina. El dique está fuera. Es el impacto en la opinión pública mundial de hechos como esta carta.”

Dimarts: avui són Romeva i Forn els que compareixen davant el judge. Romeva recrimina a Llarena la judicialització del procés i Forn torna a demanar al Llarena que el deixi lliure perquè ja s’ha apartat de la política.

Mentrestant, més de dos-cents càrrecs i ex-càrrecs electes del Baix Llobregat i l’Hospitalet, a favor del front unitari impulsat per Torrent. Es tracta de càrrecs i ex-càrrecs del PSC, el PDeCAT, ERC, ICV i la CUP.

D’altra banda, el presiden del Parlament Roger Torrent viatja a Ginebra per portar a l’ONU la vulneració de drets fonamentals dels diputats.

A Tarragona, més d’un miler de persones exigeixen la llibertat de Sànchez i Cuixart en un concert reivindicatiu.

Dimecres: Avui Turull, Forcadell i Bassa declaren davant el judge. Turull a Llarena: ‘No tinc cap dubte que sóc un pres polític’Forcadell retreu a Llarena que està injustament empresonada i defensa que va respectar el reglament del Parlament. Bassa diu davant Llarena que l’única violència la van exercir la policia i la Guàrdia Civil.

Torrent continua a Suïssa i es reuneix amb membres de l’Alt Comissionat dels Drets humans de l’ONU i demana la implicació de l’ONU en la defensa dels drets dels catalans.

Per cert, allò que va dir Marta Rovira que hi hagués pogut haver morts, ho acaba confirmant un mosso que està en excedència: David Torrents: ‘Sí, haurien pogut causar morts el primer d’octubre’.

Dijous: Llarena continua buscant arguments per al delicte de malversació de cabals públics, contra l’opinió del Ministre Montoro que afirma que no hi va haver malversació. Torrent continua a SuÏssa i es reuneix amb relators de l’ONU i el representant permanent de la Francofonia davant les Nacions Unides.

Divendres: arriba ajuda exterior, s’internacionalitza encara més el conflicte: Noam Chomsky i un centenar d’acadèmics demanen l’alliberament dels presos polítics (demanen la intervenció de la UE i denuncien que la democràcia espanyol viu ‘els dies més foscos d’ençà de 1978’). I, també, presentació a Barcelona de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya del Parlament Europeu (alguns eurodiputats seran sempre nostres, crònica de Martí Estruch). Un ex-ministre d’Afers estrangers eslovè diu que l’estat espanyol vol humiliar Catalunya. I l’alcalde de Ginebra, disposat a fer de mediador entre Catalunya i Espanya.

El president, Roger Torrent, saluda l’alcalde de Ginebra, Rémy Pagani, a la seu de l’Ajuntament de la ciutat, el Palau Eynard, el 19 d’abril de 2018. Agencia ACN

I Dissabte: la Catalunya Nord es mou: Manifestació de solidaritat amb els presos polítics a Perpinyà. Per cert, dissabte a la nit va ser la final de copa. Xiulets i samarretes grogues van ser requisats per la policia. Això no va impedir una enorme xiulada al Rei i a l’himne, ni la merescudíssima i treballada victòria del barça per 5 a 0. Una altra copa al sac i en van quatre de seguides.

El mateix dia que Jenn Díaz anava a Estremera a veure a Oriol Junqueras. I la televisió suïssa es feia ressò del llarg viatge de Txell Bonet cada setmana a Soto del Real.

Acaba una altra setmana i arriba Sant Jordi. Un Sant Jordi sota el 155, però això serà un altra història. Que tinguem una Bona Diada!

#Llibertatpresospolítics



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Parlant de Política per Mònica Amorós i Gurrera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent