Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

Dia 16. 4 mesos dels Jordis i ara ens volen tocar la llengua

El 16 de febrer fa ha fet quatre mesos que els Jordis són a la presó preventiva. Les mostres de suport s’han escampat arreu de Catalunya. No els oblidem, ni a ells, ni als que són a Estremera, ni als que són a l’exili.  “La manifestació pels presos polítics es converteix en un clam per la unitat“. A Móra d’Ebre també ens vam reunir a la plaça i vam llegir el manifest davant l’Ajuntament.

Mentrestant, continuen les negociacions per fer govern i revertir el 155. I enmig d’això, Rajoy anuncia que vol aprofitar el 155 per liquidar la immersió lingüística. “Ja hi tornem a ser!” -vaig pensar-, els obsessiona la llengua un altre cop! Allò que els molesta tant, allò que és recurrent, sempre: “españolizar a los niños catalanes“, deia Wert. Ells mateixos es delaten: “si no parles castellà, no ets espanyol”, vindria a ser. I així porten anys i panys volent aniquilar la llengua, perquè els fa nosa.

Hi ha fils de twitter que expliquen molt bé que el castellà no està perseguit a Catalunya sota cap concepte. També molts castellanoparlants expliquen les bondats de la immersió lingüística, i podríem estar debatent l’interessantíssim tema de la llengua durant hores, anys, lustres… (aquí Fachín explica el seu cas), però ja sabem que no escolten, tenen aquesta fixació. No només amb la catalana: “Si parleu en euskera, expulsats”: un àrbitre en un partit de Preferent basca.

Tornem a Catalunya: tenim el 155 a sobre intervenint a la Generalitat (bé, de fet no és el 155, sinó una interpretació esbiaixada, tu ja m’entens), i Servidors.cat alerta de les conseqüències que pot tenir això a mesura que passin els mesos. Els partits estan negociant per tenir govern el més aviat possible. No hi ha data, encara, per l’elecció del president, però Torrent afirma que es podrà formar govern sense ‘renunciar a aspiracions legítimes’.

Per acabar, una frase per a reflexió:



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Llengua, Parlant de Política per Mònica Amorós i Gurrera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent