Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

Vo-ta-rem, vo-ta-rem

Acaba la campanya més atípica de la història. De normal m’hagués dedicat els quinze dies a defensar la meua postura, però en comptes d’això hem hagut de dedicar també esforços a que la gent vagi a votar. Clar que l’estat ens ha ajudat moltíssim fent la campanya del No més insòlita que s’ha vist mai.

Bé, el fet és que aquests dies han passat moltes coses, impossible posar-les aquí, ni tan sols fer un recull d’articles dels centenars que s’han publicat. O de fotografies. O d’anècdotes. Això sí, la primera setmana va ser molt més dura que la segona, per les detencions. Segurament, la força de la gent ha estat clau. Sembla que aquesta setmana hi ha hagut una mica de treva, tot i això Partal adverteix “No us en refieu…“.

D’altra banda, l’ONU també ha dit la seua: L’agència de l’ONU per a la protecció dels drets humans denuncia la repressió contra el referèndum català. 

I ja sabem com seran les urnes, el govern les ha presentat avui. Bona notícia!

Mentrestant, m’he trobat molta gent que m’han preguntat si votariem. Ara la discussió no és Sí o No, sinó si aniràs a votar o no. Com diu Cotarelo, si hi ha alguna fractura és entre els que volen votar (més d’un 80% segons darrers sondejos), i els que no. Una senyora gran em va recordar que no volia que ningú li prengués el dret de votar, ni ara ni mai, ja va lluitar per tenir-lo quan la dictadura. Pell de gallina moltes vegades, moltes emocions, molts amics retrobats després de tants anys de lluita. Molta excitació per les notícies que van arribant. També llàgrimes recordant els que se n’han anat. Moments per a la història, i les ganes que sigui diumenge al vespre per saber què ha passat.

Articles n’hi ha molts, però val la pena llegir i seguir tot el que diu Vicent Partal, un gran expert en processos d’independència, els seus editorials són molt bons, sap de què parla. Aquest és prou llarg, però molt interessant: Què pot passar diumenge? Què pot passar dilluns?

I acabo amb el mateix desig:

«Feu el favor de gaudir i de gaudir molt de tot això que passarà a partir d’ara: simplement perquè som la generació privilegiada que ha estat cridada a guanyar»

Diumenge és el referèndum somiat fet realitat. Diumenge votarem, Sí!

 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Mònica Amorós i Gurrera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent