Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

Ja tenim President!

Ha estat emocionant. Al darrer sospir, quan la desesperació era més gran i vèiem malbaratada la feina d’anys, tothom ha sabut estar a l’alçada del moment històric i, contra pronòstic dels contraris, no només el procés revifa, sinó que avança amb empenta. Han tornat l’alegria i la il·lusió col·lectiva!

El nou MH President Puigdemont ha estat fins ara alcalde de Girona. És filòleg i ha fet de periodista, fa deu anys que va entrar en política activa i és independentista des de sempre. Diuen les cròniques que és el menys convergent dels convergents. La primera dama és romanesa: Marcela Topor és  actriu, filòloga, periodista… Com bé diu Eduardo Repi (expresident de Súmate i ara diputat per Junts pel Sí): “Los catalanes nacemos donde nos da la gana. Yo nací en Córdoba”.

12494685_1344930275530642_2216633900114187391_nEl nou president ha usat una nova fórmula per prometre el càrrec. No fa referència ni al Rei ni a la Constitució. De fet, el Rei es va negar a rebre a la MH Presidenta del Parlament per anunciar-li la nova del nou President. Tampoc al MH President sortint li van agrair els serveis prestats, cosa que ell va fer notar subtilment en el seu discurs i va rebre una ovació de més d’un minut i mig amb tothom (menys els representants de l’Estat), dempeus.

El nou govern té més dones i és més jove que l’anterior. Avui en prendrà possessió i començarà a treballar. Qui és qui en el nou govern de la Generalitat?

780_0377_93874_8470349f517bb3f708b3539b94b67918Sort i encerts a aquest nou govern! Ens esperen divuit mesos intensos per a caminar amb pas ferm cap a la #RepúblicaCatalana. El MH President ho va dir en el seu discurs inicial: “No són èpoques per a covards”.

 

 

 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, Parlant de Política per Mònica Amorós i Gurrera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent