Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

No ens toqueu la llengua!

La cita d’avui del diari ARA: “El geni més íntim de cada poble, la seva ànima profunda, està sobretot en la llengua“. Jules Michelet.

Ells ho saben i per això continuen volent-la suprimir, aniquilar, esborrar, prohibir… Ara ni tan sols dissimulen, ho fan i punt. En comptes d’avançar anem com els crancs. “Atado y bien atado”. Espanya no canviarà mai.

He vist al FB que es promou l’adhesió a Som Escola. Val la pena que ens hi posem. Junts podem fer força. Si quatre famílies castellanes han aconseguit que s’anul·li la immersió lingüística en català aprovada per la majoria d’un parlament democràtic, quants catalans haurem de ser per a invertir l’efecte?

Clar que també tenim les urnes. Veurem quines peces es mouen per al proper 20 de novembre (quina data!), potser serà l’hora d’enterrar definitivament el passat.



  1. Què més li dona català o castellà a l’Estat espanyol, si n’hi haurà amb el futur un senyal bilingüe amb l’àngles internacional i comercial per tothom que siga miniment alfabetitzat a escala global.

    Aquets del Tribunal ‘inquisidor’ espanyol i els de la Real Acadèmia semblen obsolets, caducats en aquest aspecte, només que ganes de fer la guitza punyetera, i donar-se a conèixer amb allò que voldrien morir matant per a més inri.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Llengua per Mònica Amorós i Gurrera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent