Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

Sense la Móra Morisca (II)

No sé si 24.000 euros és poc o és molt per un Ajuntament com el de Móra d’Ebre, però és cert que la Móra Morisca portava molta gent al poble i la situava al mapa de festes de Catalunya. Tenia ressò arreu de les Terres de l’Ebre (Three visions, One World: the Móra Morisca), i omplia, any rere any (i cada cop amb més força) el casc antic de jocs, espectacles, demostracions, exposicions… i també visitants, que sempre ajuden al comerç i a l’economia local i de la zona.

Només cal donar un cop d’ull a algunes webs per adonar-se’n de la importància que, sovint més la gent de fora que la de dins, dóna a la festa: Diari de l’Escola de Vilaweb: La Móra Morisca, Festa de la Diversitat.

La Móra Morisca es una feria histórica con identidad propia, son las tres visiones, la cristiana, la musulmana y la judía, de un solo mundo. Es una mezcla de culturas, de religiones y de formas de vida, y en definitiva un ejemplo de convivencia histórica”. Vilar Riu de Baix, resort rural.

“La fiesta ‘Mora Morisca: tres visiones, un solo mundo’ es una celebración con recreaciones históricas que se organiza en tres barrios de Mora d’Ebre que representan la comunidad cristiana, judía y morisca en la Edad Media. La Fiesta cuenta con una amplia participación de la población ciudadana.

Se realizan diferentes actividades entre las que destacan la cena morisca, el mercado y espectáculos teatrales”. Web Arqueotur.

Notícia 3/24: Probablement no es farà la Móra Morisca.
 
Sense Móra Morisca per culpa de la crisi titula l’AVUI. Però no és justament en èpoques de crisi quan cal fer més esforç per a dinamitzar l’economia local i, de passada, refermar la capitalitat de Móra? Això sí, amb un pressupost ajustat amb els temps que corren, tal com estava previst i el nou consistori no ha sabut veure.

Estem a l’espera de veure com seran ara les Festes Majors reforçades per aquests diners que ja no s’han destinat a la Móra Morisca. Si només és per fer algun espectacle més i uns quants petards a la traca, no anem bé.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Parlant de Política per Mònica Amorós i Gurrera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent