Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

Sense la Móra Morisca (I)

Mentre veig les Festes del Renaixement a Tortosa, tot un clàssic, em ve al cap que enguany no hem tingut Móra Morisca després de tretze anys ininterromputs. El nou equip de govern (CIU 7+ PP 1) ha considerat que no es podia fer perquè era massa cara i ha tirat pel dret en una decisió sense precedents, no tenint en compte el munt de feina que havien fet un bon grapat de voluntaris animats per la regidora sortint (ERC). I potser aquí hi ha el problema, sovint en comptes d’aprofitar el que està (ben) fet i funciona es volen fer canvis ràpids esgrimint el programa electoral sense tenir-ne massa en compte les conseqüències (en aquest cas econòmiques) per a la població i la zona. Móra d’Ebre és cap de comarca i enclavament comercial important amb influència a tres comarques: les veïnes Terra Alta i Priorat i la pròpia, la Ribera d’Ebre, a banda que és el referent a les Terres de l’Ebre nord, i ha d’exercir com a tal. Eliminar una festa que dóna visibilitat i un perfil propi a la població i a la comarca, a banda dels beneficis econòmics (algú hauria de sumar i restar el que han deixat de guanyar molts negocis del poble), no em sembla la millor opció per fer florir més la vil·la.

El programa ja estava enllestit, els espectacles contractats, el pressupost el més ajustat possible, els voluntaris a punt (com cada any)… tot era al seu lloc, només calia el vist-i-plau del nou ajuntament per tornar a reviure una festa que ens recorda com en el passat anàven de la mà tres cultures: la cristiana, la musulmana i la jueva. Un punt de trobada cada vegada més imprescindible en el món d’avui i que es veia crèixer any rere any.

Diuen ara que la festa s’ha de repensar (això sempre cal fer-ho), que podria ser bianual (és una opció, sens dubte, però no tinc tan clar que enguany no calgués fer-la). Veurem doncs si l’any que ve és possible i si l’han repensat prou.



  1. Trist i molt poca visió envers la gent, i només mirar els propis ‘programes electorals’ el propi partit i menysprear la feina ben feta de gent del poble, del seu poble. També ens ha passat en el tema cooperació … aprovat, atorgat, tancat projectes, i de sobte 52% menys.
    Sap greu … 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Parlant de Política per Mònica Amorós i Gurrera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent