Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

Publicat el 24 de maig de 2011

Esquerra, l’ase dels cops

Les eleccions municipals ens han deixat un panorama polític diferent a molts llocs. CIU ha aprofitat bé l’embranzida de les autonòmiques i governa altre cop (o per primer cop) a molts ajuntaments. Les quatre diputacions són de CIU i, per si algú no se’n recordava, la Generalitat també. Així doncs la federació catalana té més poder que mai. D’altra banda PxC ha entrat en llocs insòlits fins ara (Tortosa o Reus o Viladecans).

Cal un comentari a banda per a parlar d’Esquerra. Hem perdut molt a ciutats importants, però ens hem mantingut a municipis petits, on el tu a tu és molt important (i penso en alcaldies de la Ribera d’Ebre, Miravet, Rasquera…). Les CUP han entrat amb força a alguns municipis en detriment d’Esquerra molts cops. SI no ha tingut gaire representació pel que s’haugurava. A Sant Joan Despí la suma d’Esquerra, les CUP i SI haurien tingut un regidor, però el vot dividit ha provocat que ara no hi hagi cap partit a l’oposició d’esquerres i independentista, mentre el PP és la segona força (divideix i venceràs).

El treball intens de moltes candidatures d’Esquerra no s’ha vist traduit, malauradament, en vots, evitant, doncs, parar el cop després de les eleccions al Parlament. La diferenciació entre les catalanes i les municipals no s’ha produït en molts casos i Esquerra (també el PSC) ha estat l’ase dels cops. La debacle del PSC és important, és cert, però Esquerra ha desaparegut a ciutats grans on havia costat molt d’entrar (Reus, Tarragona…) o ha estat impossible fer-ho (L’Hospitalet), mentre PxC hi ha entrat amb força… Per pensar-hi, sens dubte…

És
evident que cal recompondre’s i re-dirigir el vaixell, no serà tasca
fàcil per a la nova direcció del partit que, espero, sigui amb cares
noves i engrescadores a partir del 17 de setembre, i el congrés de l’octubre ens aporti una nova estratègia més encertada.

A Móra hem perdut un regidor i hem passat d’estar a govern a l’oposició.
Ens toca treballar de valent els propers 4 anys per recuperar la
confiança perduda dels que alguna vegada ens han votat i aquesta vegada no ho han fet. Personalment,
he trobat una secció local rejovenida i renovada que ha format una llista amb gent molt motivada, amb empenta i moltes ganes de
treballar pel poble, que provenen la majoria de diferents i diverses entitats
morenques i, per tant, estan acostumats a estar al servei de la població. Molta gent nova que ha ajudat a regenerar la secció local i que ha treballat amb il·lusió, empenta i ganes (i estic segura que ho continuarà fent al costat dels de sempre), perquè Móra tingui un futur millor. Un luxe de persones que m’han retornat la il·lusió per la política malgrat tinc molt poc temps per dedicar-hi. A tots ells gràcies per ser-hi i disculpeu si no he pogut ser-hi prou.

Per acabar, felicitar a Joan Piñol, flamant guanyador en nom de CIU. El conec des de petit, érem veïns i compartíem aula a les escoles i colla de jocs durant molts anys. Hem parlat molt sempre de política i de Móra, no sempre coincidim, però sempre ho fem amb respecte mutu i espero que ho continuarem fent. No té un repte fàcil, però espero que se’n surti pel bé del poble, li desitjo molta sort i molt encert.



  1. Una bona anàlisi. Només un apunt: a St Joan Despí, la suma dels vots d’ERC+CUP+SI haguessin donat 2 regidors, malgrat que és molt agoserat sumar els votants d’aquestes tres formacions polítiques, perquè segurament entre els votants de la CUP n’hi ha que, a St Joan, no haguessin votat ERC. Tanmateix, la presència de 3 forces independetistes a un municipi de l’anomenat “cinturó roig” ha fet que no hi hagi representació independentista a l’Ajuntament. Com bé dius, ens hem dividit i ens han vençut (només de moment, però!). Una autèntica llàstima.
    Efectivament, cal un replantejament a fons de l’estratègia a seguir per ERC a partir d’ara.
    I felicitats a Móra per haver aguantat i per tenir una SL rejovenida i engrescadora!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Parlant de Política per Mònica Amorós i Gurrera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent