Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

Publicat el 20 de maig de 2009

El paisatge favorit de Catalunya

Espectacular programa de TV3 que va arrencar anit des del Castell de Miravet. Essent de la Ribera d’Ebre em va agradar molt perquè precisament la vista des del castell és una de les meues favorites…

Segurament Catalunya és un dels pocs països del món amb una varietat tan rica d’elements paisatgístics diversos i variats. Fa poques setmanes la climatologia permetia triar entre anar a esquiar als Pirineus o prendre el sol a la platja. I més encara, perquè, com ahir es va veure, perdre’s pel Delta de l’Ebre (petit comparat amb els grans deltes mundials, però gran per la nostra mida), et pot donar la sensació que estàs al bell mig d’un desert africà.

Montserrat, que es veurà al proper programa, és únic al món. I Núria. I Collsacabra. I el paisatge volcànic olotí… i molts altres que vindran i veurem.

Celebro enormement la iniciativa perquè, si bé és cert que el programa Catalunya des de l’aire també va tenir molta gràcia en el seu moment, apropar-nos al paisatge des de la perspectiva d’un personatge és molt més interessant i atractiu.

També estaria molt bé que poguéssim veure paisatges del País Valencià, la Catalunya Nord i les Illes…



  1. Jo que sóc viatgera, no només per aquests països llunyans, m’ha agradat molt el programa. Sobretot perque perque sempre hi ha un personatge que t’apropa al paisatge, a les terres, d’aquest el nostre país, petit, però gran ! Supòs que tindrà èxit i enregistraran més capítols i  certament molts indrets del Pais Valencià i les Illes i Catalunya Nord mereixen tenir el seu espai. Com també la Franja …- i tans i tans llocs. Jo no sabria quin escollir, la veritat. 
    Molt bona la iniciativa i el programa ! Els comentaris de’n Toni Albà ‘ de menut sortir de Vilanova, la platja, el mar i passar unes vacances a la Vall de Núria i Ribes de Fresser era tota una aventura’ …. aquests records no s’obliden mai i a més el paisatge s’ho val. 
    Bon dia, encara que avui trist per les morts violentes de dones d’ahir .. 

  2. El programa és preciós, però està clar que la pela és la pela.
    L’única forma de participació per votar és enviant un sms a 1,20 + IVA. Servei públic? Doncs serà rascant-se la butxaca.

  3. A mi també m’ha agradat el programa; les vistes de i des de el castell de Miravet van ser espectaculars. Amb programes així potser ens en sortiriem d’aconseguir que la nostra comarca entrés a l’imaginari popular. Llàstima que els projectes energètics que ens vénen a sobre (cementiri nuclear, parcs eòlics, centrals cicle combinat, trasnformadores de plàstics, etc) no deixaran quatllar un paissatge que tant te (perdò, hauria de dir: tenia) de meravellos i desconegut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Coses meues per Mònica Amorós i Gurrera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent