Avui hem estat repassant les Nits de Nadal de quan era petita (i no tant petita). La padrina ens feia borraines i figues albardades per fer el ressopó; els grans ho acompanyaven de mistela, vi dolç, vi ranci o moscatell. Els petits fèiem cagar el tronc de Nadal a la vora del foc. Anys més tard fèiem el ressopó després de la missa del gall…
He trobat una recepta de com fer les borraines i les figues albardades a un web de castelló, tot i què la padrina hi afegia matafaluga i celiandre, després ben ensucrada i el contrast era boníssim. N’he trobat referències també a les festes populars a Amposta.
Que tingueu un Bon Nadal!
(imatge: borraines ensucrades)
La meva àvia, del Baix Maestrat, per Nadal també ens feia borraines, i ella també hi afegia matafaluga. Ho tenia ben oblidat. L’àvia era una cuinera fantàstica, amb poques coses, ens feia uns dolços per llepar-nos els dits.