Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

Vi del Priorat

Fa molts anys que visc fora de la Ribera d’Ebre, comarca veïna del Priorat, per l’est, i la Terra Alta, per l’oest. Aquestes tres comarques han anat sempre bastant unides per la proximitat i pel fet que Móra era un centre comercial on hi anaven a parar d’una manera o altra, més lluny hi havia Reus o Tarragona. Me’n recordo del pla Altebrat quan van construir les Centrals Nuclears d’Ascó, que va portar a fer carreteres decents i construir un Hospital comarcal a Móra d’Ebre, però també dels joves de les comarques que ens trobàvem per tot arreu: a vegades a Gandesa, a Móra o a Falset. Així que sempre m’he sentit molt unida aquestes comarques i he procurat explicar què s’hi fa per donar-ho a conèixer al món.

Tot just quan començava a despuntar el Priorat com una comarca de vins de qualitat, vaig decidir portar-ne una ampolla a un sopar. Recordo que alguns no el van voler tastar, menys-tenint el que venia del sud de Catalunya i preferint altres vins coneguts. L’avantatge és que vaig poder gaudir de l’ampolla tota sola, tampoc va estar malament. Però poc temps després els vins del Priorat van començar a rebre premis i guardons i vaig anar col·leccionant els retalls de diari com una mena de testimoniatge. Tampoc és que vulgués fer-ne res, potser un col·lage i estampar-los a la cara dels que aquella nit van riure del vi de Priorat i el van menystenir.

Tinc molt present aquella reacció i cada cop que surt una notícia com aquesta, somric, la recullo i encara penso en aquella gent, si continuaran bevent només Ribera de Duero o s’atreviran, ara sí, a tastar els Priorats. Quina llàstima que ens movem, moltes vegades, només per allò que coneixem, sense tenir un criteri propi.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Coses meues per Mònica Amorós i Gurrera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent